Muzikaliteit viert hoogtij op Trilveen Festival

  Nieuws
Yannick Roos. (Foto: aangeleverd)
Yannick Roos. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN ILP - Op de zeer zomerse zaterdag 26 mei vond in De Wije Ilp in Den Ilp de eerste editie van het Trilveen Festival plaats, georganiseerd door muziekvereniging De Eendracht. Maar liefst zeven verschillende orkesten uit de regio trakteerde het publiek op een zeer gevarieerd muzikaal menu, waarbij het solowerk van elk orkest door een publieksjury werd beoordeeld. Yannick Roos, altsaxofonist van OG Krommenie, stal de show met zijn prachtige vertolking van Pequena Czarda en mocht hier de Trilveen Trofee voor in ontvangst nemen.
De opzet van het eerste Trilveen Festival had een tweeledig doel. Allereerst het stimuleren van (jong) talent, wat duidelijk hoorbaar én zichtbaar terugkwam in de stukken gespeeld door de solisten. Niet alleen een diversiteit aan stukken, maar ook aan instrumenten liet zien hoeveel er mogelijk is binnen de fanfaremuziek. Zoals elke muzikant zelf ook weet, is het spelen van een solo een ontzettend spannend moment, zeker als de zaal gevuld is met medemuzikanten. Namens de organisatie dan ook niets dan complimenten voor alle solisten van de avond.
Het tweede doel was zowel het publiek als de muzikanten zelf een gevarieerd en uitdagend festival te bieden waarbij beiden een centrale rol spelen. Het publiek vervulde de rol van jury, en liet door middel van een stemming de waardering voor de verschillende solisten weten. Lichte feestmuziek werd afgewisseld door grootste fanfarewerken, en in bij de begeleiding van hun eigen solist konden de orkesten nog eens laten horen dat ze de stukken tot in de puntjes beheersten.
Naast fanfareorkest OG Krommenie en organiserend orkest De Eendracht uit Den Ilp kon het publiek ook genieten van muziekvereniging Excelsior uit Oostzaan, ZFC Zaandijk, fanfare Zuiderwoude, brassband Eensgezindheid uit Wormer en Crescendo Oostzaan. Het Trilveen Festival zal een jaarlijks terugkerend evenement zijn, waar orkesten uit de regio hun muzikaliteit tentoon kunnen stellen en onderlinge banden kunnen versterken. Meer informatie over het festival is te vinden op www.eendr8.nl.

Meer berichten