SP Landsmeer reikt 23 kinderlintjes uit

Nieuws
Diverse kinderen kregen een lintje.
Diverse kinderen kregen een lintje. (Foto: W. Vogtschmidt)

LANDSMEER - De SP Landsmeer kijkt terug op een fantastische zaterdagavond. Op de Dag van de Rechten van een Kind heeft de partij 23 kinderlintjes uitgereikt. Ze deed dit voort het eerst in de geschiedenis van Landsmeer.

De kinderen die wat goeds voor Landsmeer en haar inwoners hebben gedaan of wat heftigs hebben meegemaakt konden genomineerd worden. Maar liefst 23 kinderen/jongeren waren opgegeven. Door de aangescherpte coronamaatregelen zat de geplande grootste viering er niet in en werden de kinderen thuis opgezocht. 

Maik Bijvoet was de eerste. Hij is nog de enige jeugdscheidsrechter bij IVV. Daarna volgden Fedde en Fieke de Graaf. Zij zetten zich in voor Landsmeer Schoon en ruimen vaak zwerfafval op. Ook Mette van Beusekom kreeg een bezoekje. Zij verdient het lintje omdat ze al twee keer haar lange haarvlecht gedoneerd heeft aan stichting haarwens (KiKa) en nu opnieuw aan het sparen is. Tevens zet zij zich in voor vluchtelingen, is ze een boek aan het schrijven over het klimaat en loopt ook Mette vaak een rondje om zwerfafval op te rapen. 

Myla, een meisje geboren op 20 november 2015 met ACD, mocht net geen vier weken oud worden. ACD (Alveolaire Capillaire Dysplasie) is heel kort gezegd een ernstige ontwikkelingsstoornis van met name de bloedvaten in de longen waardoor het  bloed geen zuurstof kan transporteren door het lichaam. ACD is zeldzaam, zeer moeilijk te constateren en niet verenigbaar met het leven. Haar broer Alec en zusje Liva hebben met zestien vriendjes en vriendinnetjes- tijdens de Amsterdam marathon - met team Myla kids - voor stichting ACD, die onderzoek doet naar deze ziekte, de kidsrun gelopen daarom heeft ze achttien kinderen uit Landsmeer genomineerd. 

Natuurlijk hebben Alec en Liva Lourens, Jody en Mia Lieverst, Sarah en Benjamin Langereis, Vince en Ivan Kors, Ywann en Stoit van Sante, Jonah en Adam Schaap (zij kregen de lintjes al een dag eerder), Jaelynn Baal, Liam Mozes, Youke Smit, Djafar El Yakoubi, Betul Yilmaz en Kani Camara (laatst twee genoemde krijgen hun lintje later) op de geboortedag van Myla een lintje mogen ontvangen. 

Het bestuur van SP Landsmeer kijkt nu al uit naar volgend jaar!