Nieuwe locatie Concert aan het Water

  Nieuws
Geniet vanuit je eigen boot van de muziek van Amicitia. (Foto: Johan Vet)
Geniet vanuit je eigen boot van de muziek van Amicitia. (Foto: Johan Vet) (rodi.nl)

LANDSMEER - Amicitia geeft zondagmiddag 15 juli om 16.30 uur alweer voor de vijfde keer haar populaire Concert aan het Water, dit keer in samenwerking met Dirk Goede en Talitha van der Spek. De locatie is nieuw dit jaar: het weiland tegenover de tuin van Van Beekstraat 101. Iedereen is uitgenodigd om met zijn bootje naar de Nieuwe Gouw te komen of het concert van het jaar te beluisteren vanuit de tuin van Van Beekstraat 101 in Landsmeer.


Het Concert aan het Water, ook wel het Landsmeerse Prinsengrachtconcert genoemd, is inmiddels een echte traditie geworden: een gezellig concert met een luchtig repertoire, zoals dat past bij een zomers en sfeervol buitenconcert. Dit jaar heeft Amicitia Dirk Goede en Talitha van der Spek gevraagd een aantal nummers samen met het orkest te zingen. Dirk was in 2016 de Stem van Landsmeer en ook de Landsmeerse mezzosopraan Talitha is geen onbekende van de vereniging. Beiden werkten mee aan Amicitia’s jubileumconcert in 2016.

Herkenbaar


Dirigent Pierre Volders heeft wederom een gevarieerd programma samengesteld, boordevol herkenbare klanken. Denk aan Nabucco van Verdi en March of the Toreadors, het vierde deel uit de Suite van Carmen van Bizet. Talitha zingt L'amour est un oiseau rebelle - uit diezelfde opera van Bizet - en Dirk zingt onder ander Sweet Caroline van Neil Diamond. Natuurlijk bevat het programma ook echte meezingers. En met Tico Tico brengt het orkest Braziliaanse swing naar Waterland.
Het Concert aan het Water is een van Amicitia’s favoriete concerten: lekker buiten, enthousiast publiek en de gezellige sfeer van een mini-Prinsengrachtconcert. Het concert vindt plaats in het weiland tegenover de tuin van Van Beekstraat 101 aan de Nieuwe Gouw. Bezoekers kunnen er met hun eigen bootje komen, of het concert bekijken en beluisteren vanuit de tuin van Van Beekstraat 101. (Dit is een andere locatie dan voorgaande jaren!). De organisatie raadt aan om voor de gezelligheid een flesje wijn, fris en wat borrelhapjes mee te nemen. Check vooraf voor de zekerheid even de Facebookpagina van Amicitia of de website (www.amicitialandsmeer.nl). Bij regen wordt het concert namelijk verplaatst naar een andere dag.
Het concert duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. Wie graag wil zitten kan zijn eigen stoel meenemen.

Meer berichten