'Ik geloof er bijna niet meer in' - Sportpark Landsmeer óók voor jongeren

  Nieuws
Wethouder Mandy en Kim knippen samen het lint door, en daarmee is de container geopend. (Foto: LOL)
Wethouder Mandy en Kim knippen samen het lint door, en daarmee is de container geopend. (Foto: LOL) (rodi.nl)

LANDSMEER - Het Sportpark in Landsmeer wordt steeds levendiger voor iedereen. De nieuwste aanwinst voor het park is een ontmoetingsplaats voor jongeren in de vorm van een container. Deze werd afgelopen vrijdag samen met jongeren, omwonenden en andere belangstellenden feestelijk geopend.
De afgelopen maanden zijn de gemeente Landsmeer en de Landsmeerse jongeren met elkaar in gesprek gegaan over ontmoetingsplekken in de openbare ruimte. Een van de jongeren merkte in maart nog op: "Ik geloof er bijna niet meer in dat er echt een plek voor ons komt, waar we gezellig bij elkaar kunnen komen." Wethouder Mandy Elfferich: "Ik ben blij dat we nu zover zijn dat de container er, in samenspraak met de jongeren, echt staat. Een mooie plek voor jongeren om elkaar te ontmoeten. We hebben goede afspraken met elkaar gemaakt over het gebruik. Ik vertrouw erop dat iedereen zich daaraan houdt en dat de omwonenden er geen overlast van zullen ervaren." Omwonenden zijn ook uitgenodigd voor de feestelijke opening, en de jongeren hebben beloofd rekening met ze te houden.
De container staat naast het eerste kunstgrasveld van IVV nabij het ‘Ratteneiland’, is aan één kant open en voorzien van verlichting en bankjes. Het afgelopen jaar zijn achtereenvolgens een pumptrack voor mountainbikers, twee beachvolleybalvelden en een unieke picknicktafel met Wifi in het park geplaatst. En er zijn concrete plannen voor het realiseren van een terras aan de Breek. Hiermee wordt het Sportpark een levendig park voor iedereen.

Meer berichten