Landsmeer Open tennistoernooi

De winnaars van het 35e Landsmeer Open tennistoernooi. (Foto: aangeleverd)
De winnaars van het 35e Landsmeer Open tennistoernooi. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

LANDSMEER - Na een prachtige week met een finaleweekend is Tim Tolk in de herenenkel categorie 4 tot winnaar van het 35e Landsmeer Open tennistoernooi gekroond. Bij de dames was het Kim van der Vlies in de damesenkel categorie 5 die het toernooi op haar naam schreef.
Er werd de laatste dag van het toernooi gestart met een finalistenontbijt zodat niemand met een lege maag de baan op hoefde. Veel wedstrijden bleven tot op de laatste minuut spannend bleven. Op deze finale dag stonden ook de oudste en jongste speler van het toernooi beide in de finale. Niet tegen elkaar maar wel naast elkaar op de baan. De 76-jarige Truus Boerma streed om de winst in damesenkel categorie 8. Helaas was Truus niet opgewassen tegen haar veel jongere tegenspeelster Eva Verkade. Dan Brad Sy-A-Foek die met zijn 14 jaar onder andere mee deed in de herenenkel categorie 6. Op baan 1 verloor Brad de eerste set in een tie-break. De volgende set liet hij zijn tegenstander Roman de Groot, alle hoeken van de baan zien en kwam het met 6-2 gelijk in sets. De laatste en beslissende set gingen de jongens gelijk op en uiteindelijk moest ook hier de tie-break de verlossing brengen. Roman de Groot had het geluk aan zijn kant en won deze prachtige wedstrijd die met recht een finale genoemd kon worden. Meer uitslagen zijn te vinden op www.toernooi.nl - Landsmeer open.