Eetbare planten in het Ilperveld ontdekken, ruiken en proeven

  Nieuws
Is dit eetbaar? (Foto: Klaas Ros en Ger Holman)
Is dit eetbaar? (Foto: Klaas Ros en Ger Holman) (rodi.nl)

LANDSMEER - Belangstellenden kunnen zondag 5 en 12 augustus meevaren en ontdekken hoeveel eetbare planten er in de natuur te vinden zijn. Op diverse eilandjes in het Ilperveld staan deze planten. Het vertrekpunt van de excursie is de parkeerplaats in het Ilperveld in Landsmeer.

Onder begeleiding van een ervaren gids van Landschap Noord-Holland gaan deelnemers op een van de eilandjes op zoek naar voedsel en geneeskrachtige kruiden. Is het watermunt, tormentil, zevenblad, daslook? Door te kijken, ruiken en voelen ontdekken mensen om welk plantje het gaat. Na de vaartocht kunnen ze de gevonden planten bereiden en proeven. Dit in de vorm van zelfgemaakte soepjes en salades. Dat zal per dag variëren. Kinderen zijn van harte welkom.
Wie zin heeft om mee te gaan, kan een plaats aan boord reserveren via www.gaatumee.nl. Het kost 15 euro, maar 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen 10 euro en hun kinderen tot 12 jaar 7,50 euro. Reserveren is nodig. Het evenement is zondag 5 en 12 augustus van 13.30 tot 15.30 uur. Het vertrekpunt is de parkeerplaats in het Ilperveld aan Kanaaldijk 32A in Landsmeer. Voor de route kunnen mensen op www.ilperveld.nl kijken.

Meer berichten