IVV maakt sterke indruk

LANDSMEER - IVV heeft voor de KNVB beker AC Amsterdam met 3 - 0 verslagen. Het team van trainer Gerrie Breugem liet een zeer sterke indruk achter. IVV verwacht dit jaar in de derde klasse hoge ogen te gaan gooien en dat is terecht want het team is behoorlijk versterkt. IVV liet vrijwel vanaf de eerste minuut zien de beste te zijn.
Er werd echter te slordig met de kansen omgegaan, en daardoor bleef het lange tijd 0 - 0. Het duurde tot twaalf minuten voor tijd voor de eerste treffer viel. Spits Dave Hertog werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de arbiter wees direct naar de stip. De zeer ervaren Hertog naam de penalty zelf en liet de doelman verslagen achter. Enige minuten later kon Jeffrey Wilders zijn goede spel bekronen met de tweede treffer van de middag. Onverwacht werd het daarna nog even spannend. Een aanvaller van de Mokummers werd onderuit gelopen en de arbiter gaf de tweede strafschop van de wedstrijd. Doelman Guus Zuidema reageerde echter zeer alert en wist de goed ingeschoten bal te keren. Vlak voor tijd kon Hertog zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken en het duel definitief te beslissen. Breugem was na afloop tevreden over het resultaat. Wel baalde hij van het slordige spel, dit was niet nodig geweest. Breugem en zijn manschappen weten dat er dit jaar veel van IVV wordt verwacht. Na deze wedstrijd is het zelfvertrouwen ongetwijfeld groter geworden.