WonenPlus zoekt vrijwilligers

  Nieuws

LANDSMEER - Met de renovatie van de Gorteslootbuurt in Landsmeer in zicht komt er een spannende tijd voor de bewoners aan. Tijdens de duur van het gehele renovatietraject zijn er vrijwilligers van WonenPlus aanwezig om ondersteuning te bieden. Tijdens het renovatietraject is er een huiskamerunit. Een plaats waar de bewoners van de buurt kunnen ontsnappen aan de drukte van de bouw. Een plek waar een kopje koffie wordt gedronken en gepraat met buren en de gastvrouw of -heer. Om dit te kunnen realiseren zijn er vrijwilligers nodig.
Gezocht wordt naar gastheren/-vrouwen voor de huiskamerunit die de bewoners willen ondersteunen in deze hectische tijd. Een huiskamer waar de bewoners de verbouwingsperikelen even achter zich kunnen laten. Waar ze terecht kunnen voor een praatje, spelletje. Een plek waar de dag doorgebracht kan worden zonder de werkmannen in de nabijheid. Kortom, de huiskamer is een plek van ontmoeten en ontspannen. Voordat de woningen gerenoveerd worden zou het mooi zijn als bij alle bewoners wordt geïnventariseerd waaraan behoefte is met betrekking tot ondersteuning. Dit kan hulp zijn bij het op orde maken van het huis zijn voordat de werkmannen komen. Maar ook af en toe een luisterend oor. Ook voor deze huisbezoeken worden nog mensen gezocht. Ook voor incidenteel hulpaanbod kan men zich aanmelden.
Voor hulpvragen of hulpaanbod kan contact worden opgenomen met Anne Debets, consulente van WonenPlus, a.debets@rswp.eu, 06-24169276 of bij het Servicepunt WonenPlus Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 28 in Landsmeer, 020-4822605 of wonenpluslandsmeer@rswp.nl.

Meer berichten