Afscheidsexpositie Karin Stevers

  Nieuws
Karin Stevers met een van haar werken. (Foto: aangeleverd)
Karin Stevers met een van haar werken. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Na twaalf jaar actief lid te zijn geweest van de Kunstenaars Vereniging Landsmeer en het geven van cursussen 'Beelden maken van klei' in Landsmeer, komt hier een einde aan. Karin Stevers is namelijk in juni verhuisd naar Friesland. Samen met haar man, knapte zij de afgelopen zeven jaar een oude boerderij in Friesland op en verbleef ze steeds langer in Friesland tot de de definitieve verhuizing. Stevers houdt 13 en 14 oktober een afscheidsexpositie met cursisten, samen met Ben Haenen in de Kantoorboerderij in Landsmeer.
Karin maakt werken van keramiek en porselein, waarin vaak vrouwfiguren en bomen centraal staan. Nieuw is, dat zij de laatste tijd ook met kneedbare epoxy om ijzerdraad werkt. Voor deze expositie combineert zij voor het eerst beide technieken en plaatst zij de keramische beelden op fragiele benen, waardoor zij weg lijken te lopen. Haar cursisten laten ieder drie van hun beste werken zien waardoor een grote diversiteit ontstaat.
Ben Haenen is zowel een abstract als figuratief schilder en tekenaar, zijn persoonlijkheid reflecteert in zijn werk. Inspiratie vindt hij bij de zee waar hij vaak te vinden is met zijn hond en in Zuid-Frankrijk waar hij een paar maanden van het jaar verblijft. Afgelopen zomer heeft hij hard aan de zestien nieuwe schilderijen gewerkt, die hij deze expositie laat zien. Zijn cursist, laat twee werken zien. Bij deze feestelijke expositie is ook ruimte voor een drankje en een hapje !
Deelnemende cursisten: Rinanda Basslé-v.d. Wijngaart, Hélène Hilhorst,Tiny Ruys, Yvonne Jansen, Carla Schot, Inca Verkade, Carla van Roon, Laurita Geers , Britta Pigorsch, Niels Erkamp.
De Kantoorboerderij, Dr. M.L. Kingstraat 2c in Landsmeer (eigen parkeerplaats). Beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie 06-22402412 of www.kunstenaarsvereniginglandsmeer.nl.

Meer berichten