Nieuwe activiteiten voor jonge kinderen in Bibliotheek Landsmeer

  Nieuws
Alieke en oudste zoon Jonah in de bieb Landsmeer. (Foto: Kekke Kiek)
Alieke en oudste zoon Jonah in de bieb Landsmeer. (Foto: Kekke Kiek) (rodi.nl)

LANDSMEER - Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen. Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. Maar ook met spelletjes, liedjes en beweging kun je spelenderwijs kinderen helpen een grotere woordenschat op te bouwen. Dit najaar organiseert de Bibliotheek Landsmeer samen met EigenWijsjes Landsmeer maandelijks bijeenkomsten voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar.
Alieke Keizer-Schaap is kindercoach, kinderyoga docent en zij organiseert theatervoorstellingen voor kinderen in Landsmeer. Alieke heeft samen met de Bibliotheek educatieve programma’s ontwikkeld voor twee leeftijdscategorieën. Baby&dreumes Soos voor de allerjongsten (0-2 jaar) en Prentenboek&yoga voor peuter, kleuters en wat ouder (3-6 jaar). Beide activiteiten vinden maandelijks plaats in de Bibliotheek aan de Calkoenstraat in Landsmeer en zijn vrij toegankelijk voor (groot)ouders en kinderen. De eerste Babysoos in Landsmeer is zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 12.00 uur; vervolgens elke eerste zaterdag van de maand. De Prentenboekenyoga start zaterdag 20 oktober van 11.00 tot 12.00 uur en daarna elke derde zaterdag van de maand. De toegang is vrij.
Bibliotheek is gevestigd aan de Calkoenstraat 27 in Landsmeer (bij het Dorpshuis)
Ouders kunnen zich aanmelden voor de BoekStart nieuwsbrief van Bibliotheek Waterland. Hierin krijgen ze maandelijks een overzicht van activiteiten in de Bibliotheek. Maar ook leuke voorleestips en trucs voor een taalrijke omgeving van kinderen onder de 4 jaar. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via www.bibliotheekwaterland.nl/Boekstart.

Meer berichten