Bestuurswissel Stichting Evenementen Landsmeer

  Nieuws
Afscheid Niels Bonekamp. (Foto: aangeleverd)
Afscheid Niels Bonekamp. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Stichting Evenementen Landsmeer (SEL) is alom bekend in Landsmeer en omstreken vanwege de organisatie van verschillende jaarlijkse evenementen, waaronder de Sport- en Feestweek en de Kerstmarkt. Tevens draagt de SEL bij aan initiatieven zoals de Avond4Daagse en het Cultureel Weekend van Landsmeer. Aan het einde van Sport- en Feestweek 2018 heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden.
Na zeven jaar bestuurslid van de SEL - waarvan de laatste vijf en een half jaar als voorzitter - geeft Niels Bonenkamp het stokje over aan Judith Koster. Bonekamp begon in 2011 bij de SEL. Hij was toen zelf nog actief in de (winter)evenementenindustrie wat onder meer resulteerde in de enorme sneeuwbaan tijdens de eerste jaren van de Kerstmarkt. Naast de SEL is hij een bekende in de lokale politiek, voorheen als fractievoorzitter van de Landsmeerse VVD en sinds kort als wethouder in buurgemeente Oostzaan. "Het was tijd om het stokje over te dragen. Ik heb jarenlang heel veel tijd en energie gestoken in de SEL. Dat lukt me nu niet meer. Het is qua tijd niet langer te combineren met mijn politieke activiteiten. Maar het gaat over een poosje vast wel weer 'borrelen'."
De nieuwe voorzitter Koster werkt als directiesecretaresse bij Stichting Sirius in Amsterdam Zuidoost. Naast haar werk is zij bestuurslid bij volleyclub VC Waterland in Landsmeer, bij VVC’92 in Wormer en actief in de MR van basisschool St. Augustinus. Na herhaaldelijke verzoeken van het SEL-bestuur is zij sinds 2015 actief bij de SEL en heeft tot nu toe onder meer het secretariaat op zich genomen.
Ook aan het einde van de Sport- en Feestweek nam Alieke Keizer-Schaap afscheid van de SEL. Na vijf jaar in het bestuur van de SEL en zes keer de Sport- en Feestweek, is het tijd voor andere bezigheden in Landsmeer. Zij is eigenaar van EigenWijsjes, waarvoor ze kinderyoga geeft, kindercoaching doet en theatervoorstellingen voor kinderen organiseert. Daarnaast werkt ze bij Restaurant Stroop in Amsterdam-Noord en is ze actief bij de school en kinderopvang van haar kinderen. De afgelopen vijf jaar nam zij alle kinderactiviteiten en de communicatie onder meer via lokale en sociale media voor haar rekening. Haar bestuursfunctie wordt per direct overgenomen door haar man, Ernst Schaap.
Eerder dit jaar, na de kerstmarkt van 2017, nam de SEL al afscheid van Iris Oehlers. Zij kreeg het te druk met de werkzaamheden voor haar mondhygiënist praktijk om nog langer de entertainment en muziek voor de SEL op zich te nemen. Sinds 2017 heeft het bestuur versterking gekregen van een oud deelneemster van de Sport- en Feestweek, Yvette Schotsman. Zij is wijkverpleegkundige bij Vlindervrije Zorg, moeder van 2 kinderen en heel actief voor de school van haar kinderen. Sinds de oprichting van de SEL eind 2010 is Manon Boonstra niet meer weg te denken uit de SEL. Vol enthousiasme stort zij zich al jaren op de Sport- en Feestweek en de Kerstmarkt. Ook in de nieuwe samenstelling blijft zij zich inzetten als bestuurslid en penningmeester van de SEL.

Meer berichten