Samen een taartje oppeuzelen

  Nieuws
Landsmeerders konden twee gratis taartjes ophalen om deze samen op te eten met iemand die eenzaam is. (Foto: aangeleverd)
Landsmeerders konden twee gratis taartjes ophalen om deze samen op te eten met iemand die eenzaam is. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Trakteren op Taart voor Twee, dat deed Vrijwilligers Centrale Amsterdam/Landsmeer (VCA) tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Landsmeerse inwoners konden gratis twee taartjes ophalen. En deze vervolgens gaan opeten met iemand in hun omgeving waarvan ze vermoedden dat hij of zij wel toe was aan een beetje gezelligheid.
Een lading taartjes, vers van bakker Kloppenburg, werd bij het Dienstencentrum Landsmeer afgeleverd. Hier konden de taartjes worden opgehaald. Er was al meteen veel animo. Meneer Bos haalde taartjes op. Hij en zijn vrouw wonen nog niet zo lang in Landsmeer en hoorden voor het eerst over deze jaarlijkse actie. "Ik vind de gedachte erachter heel mooi en wilde daarom graag iemand blij maken met een taartje. Ik koos voor mijn buurvrouw, die een straat verder woont. Een dame al redelijk op leeftijd, die niet meer zo makkelijk loopt en mede hierdoor veel thuis zit. Af en toe probeer ik even bij haar langs te gaan voor wat gezelligheid. En deze middag dus mét twee taartjes. Wat een verrassing, vond ze dat. We hebben er een heel geslaagde middag van gemaakt samen en ik realiseerde me: dit moet ik echt vaker doen."
In totaal zijn er in deze week ruim dertig mensen verrast met een taartje, en de daarbij horende gezelligheid. Ook ging de deurbel bij Henny. Daar stond Jos, met twee taartjes. "Ik ken Henny al heel lang. Ze is sinds een paar jaar weduwe en soms erg eenzaam. Al zal ze dat nooit toegeven. Langsgaan zit er voor mij helaas niet wekelijks in; ik heb een druk leven, met een fulltime baan, een gezin, de nodige hobby’s en vrijwilligerswerk. Daar voel ik me soms schuldig over. Deze actie vond ik echter een mooie aanleiding voor weer een bezoekje aan Henny."
Het was de vierde keer dat de Vrijwilligers Centrale Amsterdam Landsmeer deze Taart voor Twee-actie organiseerde en het was wederom een succes. Alle taartjes zijn terecht gekomen bij mensen die wel wat gezelligheid konden gebruiken. Deze actie bracht ook Joke op een idee. "Door deze campagne ben ik aan het denken gezet. Voor mezelf ging ik na: Wie ken ik in mijn omgeving die eenzaam is? Ik schrok. Dat waren zelfs meerdere mensen. Mensen die te vaak, te veel alleen zijn. Dat moet anders. Wat kan ik hier in betekenen? Vroeg ik me af. Uiteraard ben ik met een taartje langs gegaan bij één van hen. Bij haar en de andere twee ga ik in het vervolg twee keer per maand langs, heb ik besloten. Voor mij een kleine moeite, voor hen een groot plezier!"
Wie ook iets wil betekenen voor een ander? belt voor meer informatie met Vrijwilligers Centrale Amsterdam, vestiging Landsmeer, 020-6365228 of kijk op www.vca.nu/landsmeer.

Meer berichten