Herstelde molen opnieuw decor van Twiskemolenloop

  Nieuws
Joy Kuipers. (Foto: aangeleverd)
Joy Kuipers. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - De 215e editie van de Twiskemolenloop vond afgelopen zondag plaats. Een zonnige herfstochtend, tussen de 13 en 16 graden en een straf windje waaide langs de molen. Voor de 598 lopers prima weer om mee te doen aan de eerste Twiskemolenloop van het seizoen. Om te vieren dat de Twiskemolen weer wieken heeft, had molenaar Marcel Koops de wieken laten versieren met mooie doeken.

Twee jaar geleden vond er een catastrofe plaats. De kop van de Twiskemolen werd opgetild door een hevige windhoos en kwam in brokken neer. Voor bewoners in de omgeving is de molen een ijkpunt. Zonder wieken was het maar een treurig gezicht. Toenmalig AC Waterland-voorzitter Paul Spiertz ondernam snel actie en startte een inzameling voor de molenaar. Marcel Koops blikt terug: "Met een hoop ellende in de molen was dat een heel fijne ondersteuning. Nu de wieken er weer op zitten, wilden we de mensen van Waterland bedanken voor hun steun. Deze doeken met opdruk van de Twiskemolenloop vonden we een mooi initiatief." De doeken zijn ontworpen door Wim Overmars van het Herencollectief Landsmeer.
De 12-jarige Joy Kuipers uit Landsmeer kwam als eerste dame over de finish van de 5 kilometer. Zij traint bij AC Waterland en ging voor de winst "Ik ben door geen één vrouw ingehaald, alleen maar mannen. Ik wilde ook niet worden ingehaald, want ik wilde de bos bloemen winnen. Voor mijn moeder!" De 62-jarige Ineke Luppers kwam na 1.17.54 uur als snelste dame over de finish van de 16 kilometer. "Wat een mooi weer en wat een mooie loop! Ik loop vaak mee en kom altijd op de fiets uit Purmerend. Straks dus ook op de fiets weer terug, dat is goed voor de benen." Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop vindt 4 november plaats, er kan al worden ingeschreven.

Meer berichten