Met de fluisterboot het donker van de nacht in - Vaartocht in het Ilperveld

  Nieuws
Op het water van het natuurgebied Ilperveld kunnen opvarenden het donker ervaren. (Foto: Fred de Waart)
Op het water van het natuurgebied Ilperveld kunnen opvarenden het donker ervaren. (Foto: Fred de Waart) (rodi.nl)

LANDSMEER - Hoe vaak is het nog mogelijk mee te maken dat het echt donker is en stil? Op het water van het natuurgebied Ilperveld kan dat nog. Belangstellenden kunnen zaterdag 27 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, de schoonheid van de nacht ervaren en meevaren.

De schipper vaart met zijn fluisterboot de deelnemers stil tussen de verschillende eilandjes door en de gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht. Zodra mensen aan het donker gewend zijn, worden hun zintuigen scherper en ze kunnen de geluiden uit de natuur dan veel intenser ervaren. Ze horen gakkende ganzen, kwakende eenden en andere nachtelijke geluiden. Bij helder weer kunnen de opvarenden genieten van de overweldigende sterrenhemel. Na afloop krijgen ze een kop warme chocolademelk. Bij deze tocht zijn ook kinderen welkom. De organisatie raadt hen wel aan om waterdichte schoenen of laarzen en warme (regen)kleding aan te trekken.
Wie zin heeft om mee te gaan, kan een plek aan boord reserveren via www.gaatumee.nl. De vaartocht vindt zaterdag 27 oktober van 20.00 tot 22.00 uur plaats. De groep verzamelt zich op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A in Landsmeer.

Meer berichten