Natuurwerkdag op het Ratteneiland

  Nieuws
Aan de slag op het Ratteneiland. (Foto: aangeleverd)
Aan de slag op het Ratteneiland. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Op veel plekken in het land gaan vrijwilligers zaterdag 3 november, tijdens natuurwerkdag aan de slag. Zij helpen natuur en landschap te behouden en te herstellen. Ook op het Ratteneiland in Landsmeer is iedereen, van jong tot oud, welkom op deze dag.
Er wordt begonnen met een korte excursie, daarna wordt gestart met hooien en rooien. Van 10.00 tot 13.00 uur wordt gewerkt. Helpers moeten zelf laarzen en werkkleding meenemen, voor handschoenen, gereedschap, koffie, thee, fris en iets lekkers wordt gezorgd. Aanmelden kan via ratteneiland.nl.
Het Ratteneiland is een restje oer-Hollands landschap, gelegen ten westen van het Ilperveld en ten zuiden van natuur- en recreatiegebied Het Twiske. Direct onder de rook van Amsterdam tref je er bloemrijk veenmosrietland, nat berken/elzenbroekbos en een prachtige amfibieënpoel aan. Het bosdeel is rijk aan oude Koningsvarens. In de open delen komen veel libellensoorten en vogels als de rietzanger en de bosrietzanger voor. Ook de bijzondere Noordse Woelmuis komt op het Ratteneiland voor.

Meer berichten