Activiteiten voor de allerjongsten

  Nieuws
Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. (Foto: aangeleverd)
Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen. Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. Maar ook met spelletjes, liedjes en beweging kunnen kinderen spelenderwijs worden geholpen om een grotere woordenschat op te bouwen. Dit najaar organiseert de Bibliotheek Landsmeer samen met EigenWijsjes Landsmeer maandelijks bijeenkomsten voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar.
Alieke Keizer-Schaap is kindercoach, kinderyoga-docent en zij organiseert theatervoorstellingen voor kinderen in Landsmeer. Zij heeft samen met de Bibliotheek educatieve programma’s ontwikkeld voor twee leeftijdscategorieën. Baby- en dreumessoos voor de allerjongsten (0-2 jaar) en Prentenboek en yoga voor peuter, kleuters en wat ouder (3-6 jaar). Beide activiteiten vinden maandelijks plaats in de Bibliotheek aan de Calkoenstraat in Landsmeer en zijn vrij toegankelijk voor (groot)ouders en kinderen.
De eerstvolgende Babysoos in Landsmeer is zaterdag 3 november van 11.00 tot 12.00 uur, elke eerste zaterdag van de maand. De Prentenboekenyoga deze maand is zaterdag 17 november van 11.00 tot 12.00 uur, elke derde zaterdag van de maand. De toegang is vrij! De bibliotheek is gevestigd aan de Calkoenstraat 27 Landsmeer (bij het Dorpshuis).
Ouders kunnen zich aanmelden voor de BoekStart nieuwsbrief van Bibliotheek Waterland. Hierin krijgen zij maandelijks een overzicht van activiteiten in de Bibliotheek. Maar ook voorleestips en trucs voor een taalrijke omgeving van kinderen onder de 4 jaar. Aanmelden hiervoor kan via www.bibliotheekwaterland.nl/Boekstart.

Meer berichten