Slechte laatste minuut nekt Lions in Den Helder

  Nieuws

LANDSMEER - Uitgerekend tegen Loon Lions doorbraken de vrouwen van Dozy Den Helder hun losing streak van drie wedstrijden en behaalden een eerste overwinning. Met een minimaal verschil weliswaar, maar niettemin moesten coach Thijs Volmer en zijn basketballteam met lege handen de terugtocht naar Landsmeer aanvaarden. In de Sportlaan te Den Helder werd het 69-68.
"Goede wedstrijd, met enkele slechte momenten", vatte coach Volmer samen. "We leden in de laatste minuut een paar keer balverlies en wisten niet te scoren. Het was duidelijk dat Den Helder deze wedstrijd erg graag wilde winnen na zo’n slechte seizoenstart. Wij konden hun intensiteit niet altijd matchen. Dat moet de komende twee wedstrijden dus anders."
Katie Bussey had met 31 punten en 7 rebounds een groot aandeel in de Landsmeerse productie. Fieke Ligthart liet 16 punten en 7 rebounds noteren en Roos Hof droeg 10 punten bij. Loon Lions ging voortvarend van start en pakte een 9-0 voorsprong. Maar bij het einde van het eerste kwart had Dozy Den Helder het verschil weer bijna goed gemaakt, 13-15. Ook in het tweede kwart bleven de Lions lang aan de goede kant van de score., maar toen de kleedkamers werden opgezocht stond Den Helder één punt voor: 31-30.
In de derde periode leek Katie Bussey niet te kunnen missen. Een serie scores van haar hand bracht de Lions op 48-57 tegen het einde van het kwart. Daarop volgden echter een zwakke paar minuten aan het begin van de laatste periode. Den Helder kwam weer langszij en vanaf dat moment was het nagelbijten. Aan het einde van de wedstrijd kwam Loon Lions helaas net wat tekort. Twee keer balverlies leidde alsnog tot een Helderse overwinning. Voor Loon Lions wordt het een drukke week. Woensdag 7 november (half negen) komt Binnenland uit Barendrecht op bezoek en zaterdag 10 november (half acht) ontvangen de Lions landskampioen Grasshoppers uit Katwijk.

Meer berichten