Herstel Loon Lions tegen landskampioen

Tanya Bröring. (Foto: Tine Sierink)
Tanya Bröring. (Foto: Tine Sierink) rodi.nl

LANDSMEER - Een uitzonderlijk zware week eindigde voor Loon Lions toch nog met een lichtpuntje. Twee onnodige verliezen tegen Den Helder en Binnenland op zondag en woensdag drukten de stemming in het Landsmeerse kamp. Maar zaterdagavond volgde de ontlading na een zwaar bevochten 67-66 overwinning op landskampioen Solar-systemen Grasshoppers. Het Indoorcentrum Landsmeer was ineens weer in feeststemming.
Het scoringswerk was dit keer keurig verdeeld onder de Lions. Fieke Ligthart (15), Tanya Bröring (14), Roos Hof (13) en Katie Bussey (12) eindigden in de dubbele cijfers. Aanvoerder Bröring pakte bovendien 7 rebounds en deelde 4 assists uit. Al haar punten scoorde ze in de tweede helft. Loon Lions ging veelbelovend van start. Zeven punten van Katie Bussey hielpen de Lions aan een 9-0 voorsprong en het eerste kwart eindigde in een stand van 21-9. Een 0-11 run van Grasshoppers in de tweede periode bracht het team uit Katwijk echter weer langszij. Met rust is er dan nog slechts een miniem Landsmeers voordeel: 37-36.
Na rust nam Grasshoppers de leiding even over, maar na een time-out van coach Volmer brachten Tanya Bröring en Fieke Ligthart Loon Lions weer aan de goede kant van de score. Toen de laatste periode aanbrak stond het 54-51 en werd het nagelbijten op de Landsmeerse tribune. Bij een stand van 67-65 en nog 16 seconden op de klok mocht Ilse Kuijt vrije worpen nemen voor Grasshoppers. Ze miste er een en toen stond het 67-66. Een time-out later nam Loon Lions in en maakte Grasshoppers een fout op Fieke Ligthart, met het gewenste resultaat: de topscorer in de wedstrijd miste twee vrije worpen en de Katwijksen hadden toen nog voldoende tijd voor een winnende schotpoging. Maar tot opluchting van alles wat Landsmeer is, kwam het niet zover. Loon Lions hield de verdediging potdicht, maakte geen fouten en bracht de landskampioen zijn eerste nederlaag van het seizoen toe.