Verstilde winterrust in Ilperveld ervaren tijdens vaartocht

  Nieuws
'In de winter lijkt het water in Ilperveld trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed'. (Foto: Klaas Ros)
'In de winter lijkt het water in Ilperveld trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed'. (Foto: Klaas Ros) (rodi.nl)

LANDSMEER - Belangstellenden kunnen zondag 16 december meevaren door het winterse landschap bij Landsmeer. Het vertrekpunt is parkeerplaats Ilperveld in Landsmeer.
In de winter lijkt het water in Ilperveld volgens de organisatie van de vaartocht trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed. De meeste weidevogels zijn naar het zuiden vertrokken. Deze verstilde rust is maar schijn, want door de duizenden wintergasten is er in dit natuurgebied nog altijd volop leven. Vanaf het water zijn de vele vogels het best te bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Ze dobberen op het water en vliegen soms met de hele groep verschrikt op wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien. Er zijn ook allerlei soorten ganzen en zolang het nog niet vriest, maken mensen kans om groepjes goudplevieren te zien. Wie weet zien ze in het riet ook wel een roerdomp op zoek naar een prooi.
Belangstellenden kunnen zondag 16 december meevaren. Het is wel raadzaam om zich warm aan te kleden. Goed ingepakt kan het op het water volop genieten zijn. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids deelnemers op een beker warme chocolademelk. Wie zin heeft om mee te gaan kan via www.gaatumee.nl een plek aan boord reserveren. Het vertrekpunt is Parkeerplaats Ilperveld aan Kanaaldijk 32A in Landsmeer.

Meer berichten