Fietsverlichtingsactie in Landsmeer

  Nieuws
Betrokkenen bij de fietsverlichtingsactie in actie. (Foto: Ria de Boer)
Betrokkenen bij de fietsverlichtingsactie in actie. (Foto: Ria de Boer) (rodi.nl)

LANDSMEER - Eén van de belangrijkste zaken voor veilig deelnemen aan het verkeer is zichtbaarheid. Zeker voor fietsers, die in het verkeer kwetsbaar zijn. Toch blijkt landelijk gezien 50 procent van de fietsers geen goede verlichting te hebben. Op initiatief gemeente Landsmeer is donderdag 6 december een fietsvriendelijke actie gehouden.


Tussen 7.00 en 8.30 uur kregen fietsers met goede verlichting een attentie van wethouder Mandy Elfferich en Veilig Verkeer Nederland. Fietsers zonder de wettelijk voorgeschreven verlichting kregen goedgekeurde verlichting mee van Cool Biking Company, om hun weg veilig te kunnen vervolgen. Een van de bewoners was zo sympathiek om koffie te schenken voor de medewerkers.
De actie was een initiatief van gemeente Landsmeer en kwam tot stand in samenwerking met politie, BOA en Veilig Verkeer Nederland. Die donderdagochtend 6 december zijn in totaal ruim 125 fietsers gecontroleerd, waarvan 90 procent goede fietsverlichting had. Er zijn diverse setjes losse verlichting meegegeven en een groot aantal attenties, die door VVN ter beschikking waren gesteld.

Meer berichten