Eenvoudige winst Loon Lions

Roos Hof. (Foto: Anneke Wals)
Roos Hof. (Foto: Anneke Wals) rodi.nl

LANDSMEER - Loon Lions had zaterdagavond weinig moeite met Jolly Jumpers (64-47). Dankzij deze zesde overwinning op rij blijft het team van Thijs Volmer samen met Solar Systemen-Grasshoppers, Lekdetec.nl en 4Consult/Binnenland strijden om de koppositie in de Vrouwen Eredivisie.
Katie Bussey werd topscorer met 15 punten. Fieke Ligthart zat haar met 14 punten dicht op de hielen en Roos Hof kwam net een puntje tekort voor de dubbele cijfers (9). Bij Jolly Jumpers kwam Silke Heerts tot de meeste punten (11), gevolgd door Birte Steggink (8) en Anke Rikhof (8). Loon Lions kende een uitstekende start. Binnen no-time stond er mede door vijf punten van Roos Hof 7-0 op het scorebord. Jolly Jumpers liet zich echter niet van het veld lopen en haakte door gevarieerd aanvalsspel aan en nam zelfs door twee scores op rij van Silke Heerts brutaal de leiding over, 9-12. Tot het eind van het eerste kwart behield het Tubbergse team de voorsprong van drie punten, 11-14.
Met een schot vanachter de boog bracht Marly Koelman gelijk aan het begin van het tweede kwart het verschil op zes punten, 11-17. Loon Lions had moeite met het felle, snelle en eerder genoemde gevarieerde spel van Jolly Jumpers. Het was aan Katie Bussey te danken dat het verschil in deze fase niet verder opliep. Na 17-22 door Anke Rikhof volgde een indrukwekkende 10-0 Landsmeerse run welke werd afgesloten met een drietje van Janine Guijt. Vanaf de vrije worplijn bepaalde Iris Zwart de ruststand, 27-24. In het derde kwart herstelde Loon Lions de verhoudingen. Maar liefst vijfentwintig punten liet het Landsmeerse team bijtekenen, tegenover twaalf van Jolly Jumpers (52-36).
Het laatste kwart moest Loon Lions het grotendeels zonder captain Tanya Bröring doen. Na een ongelukkige botsing onder de basket werd zij uit voorzorg aan de kant gehouden. In de zevende minuut bracht Roos Hof haar team op de grootste voorsprong, 61-40 en kabbelde de wedstrijd naar het eind, 64-47. De eerstvolgende thuiswedstrijd is in het nieuwe jaar, zaterdag 12 januari om 19.30 uur met als tegenstander Dozy BV Den Helder.