Nieuwjaarsconcert met Amicitia

  Nieuws
Matías Pedrana. (Foto: aangeleverd)
Matías Pedrana. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Muziekvereniging Amicitia geeft zondag 6 januari een gratis nieuwjaarsconcert in Theater De Kunstgreep in Oostzaan. Het Landsmeerse orkest nodigt alle Oostzaners, Landsmeerders en andere geïnteresseerden uit om samen het nieuwe jaar in te luiden.
In theater De Kunstgreep zullen zondag 6 januari een aantal bekende klassieke stukken klinken, zoals de beroemde Waltz uit The Sleeping Beauty van Tchaikowsky en de Radetzkymars van Johann Strauss. Daarnaast speelt het orkest opzwepende warme muziek uit Argentinië, onder andere het bekende Adiós Nonino (‘Vaarwel, opa’). Deze prachtige tango, gecomponeerd door de componist Ástor Piazzolla, is sinds het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima bij vrijwel iedere Nederlander bekend.
Als solist treedt bandoneonist Matias Pedrana op. Hij begon zijn muzikale opleiding in Argentinië toen hij 13 was. Aan de Universidad Nacional de Rosario studeerde hij af als dwarsfluitist. In 2000 verhuisde hij naar Europa om bandoneon te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Inmiddels heeft hij met bekende musici en ensembles samengewerkt, zoals Het Gelders Orkest, Tango Extremo en Hernan Ruiz. Op dit moment speelt hij in het José Lopretti ensemble en in het kwintet Grupo del Sur. Samen met het orkest van Amicitia staat hij garant voor een heerlijke middag vol prachtige muziek!
Het concert begint om 14.15 uur; de toegang is gratis.

Meer berichten