Bibliotheek Landsmeer zoekt vrijwilliger zelfservice uren

  Nieuws
De Bibliotheek Landsmeer. (Foto: aangeleverd)
De Bibliotheek Landsmeer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - De Bibliotheek Landsmeer is voor haar team op zoek naar een open, vriendelijke en representatieve vrijwilliger die minstens één keer in de drie weken een op dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur in de Bibliotheek is. Het kan ook voorkomen dat er een keer een beroep wordt gedaan op een andere dag vanwege ziekte of vakantie van andere vrijwilligers.
De Bibliotheek in Landsmeer is maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Op de doordeweekse ochtenden van 10.00 tot 13.00 uur is er een gastvrouw/-heer in de Bibliotheek. Deze vrijwilliger is het eerste aanspreekpunt. Hij of zij helpt de klant waar nodig bij uitlenen en innemen van de materialen, printen en wegwijs maken in de publiekscatalogus. De gastvrouw/-heer werkt tijdens deze uren met zelfservice (er is geen bibliotheekmedewerker aanwezig).
De gastvrouw/-heer verricht werkzaamheden onder verantwoordelijkheid en leiding van de vestigingscoördinator en wordt op de inhoud begeleid door deze coördinator. De bibliotheekmedewerker die de dienst overneemt van de gastvrouw/heer is eerste aanspreekpunt met betrekking tot dagelijkse zaken en overdracht. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het ontvangen van klanten, toezicht houden tijdens openingsuren, post; kranten verwerken, gebruikers attenderen op de mogelijkheden van de dienstverlening, oplossen van kleine technische storingen en signaleren van verbeterpunten op grond van klantcontacten.
Belangstellenden kunnen een mail sturen naar jkasteleyn@bibliotheekwaterland.nl. Bibliotheek Landsmeer, Calkoenstraat 27.

Meer berichten