Het recreatieseizoen gaat weer van start in het Geestmerambacht.
Het recreatieseizoen gaat weer van start in het Geestmerambacht. ((Foto: Derk Jan Bos) )

Recreatieseizoen van start Geestmerambacht

LANGEDIJK - Nu de zon zich weer regelmatig laat zien, willen we weer naar buiten! De recreatiegebieden Geestmerambacht en Park van Luna nodigen uit voor een heerlijke wandeling of fietstocht.

In beide gebieden worden het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd. Kijk voor inspiratie en een overzicht van de evenementen op de website www.geestmerambacht.nl.

Honden aangelijnd

Voor bezoekers met honden betekent de start van het recreatieseizoen weer een verandering: Vanaf 1 april moeten de honden weer aan de lijn en mogen de honden niet op de speelweiden en op de stranden komen. Op twee wandelstroken tussen De Landman en de Nauertogt mogen honden het hele jaar mogen loslopen. Ook een deel van het deelgebied Vlasgat aan de noordzijde is aangewezen als losloopgebied en er is een aparte loslooproute rondom het Kleimeer. In Park van Luna is het Huygendijkbos aangewezen als losloopgebied. In het Labyrint geldt aanlijnplicht. Het strand van Luna is verboden voor honden (behoudens aangelijnd op looproutes). In zowel het Geestmerambacht als het Park van Luna geldt een opruimplicht. 

Marsha Bakker
Meer berichten