Er worden topprestaties verricht in het mooie recreatieschap.
Er worden topprestaties verricht in het mooie recreatieschap. ((Foto: Victor Krijt))

Jubileumeditie North Holland Horse Trials bij Manege Beukers

OUDKARSPEL – In Oudkarspel vindt één van de meest aansprekende internationale Hippische topsportevenementen plaats; de North Holland Horse Trials (NHHT). Ook de komende editie op 19, 20 en 21 april staat garant voor spektakel.

De bollen komen weer uit de grond, de eerste lammetjes staan in de wei en het afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. Het is lente! En dat betekent niet alleen een heerlijk Paasweekend voor de boeg, maar ook de start van de vijfde editie van de NHHT. De wedstrijd is bijna volgeboekt met meer dan 200 deelnemers uit onder andere Japan, China en Noorwegen. Ook staat er dit jaar een grote Country Fair met meer dan twintig leuke en afwisselende kramen en foodtrucks.

Spectaculair

In de afgelopen jaren heeft de North Holland Horse Trials zich ontwikkeld tot één van de meest aansprekende internationale Hippische topsport evenementen. Inmiddels zijn er al meer dan 200 deelnemers waardoor het weer een druk evenement zal worden, waarbij er op zaterdag 20 april de meeste drukte wordt verwacht tijdens de cross country. Dit is het meest spectaculaire onderdeel van het driedaagse evenement en voert de ruiters over de terreinen van manege Beukers en Recreatieschap Geestmerambacht. Het traject heeft een lengte van circa 4 kilometer met 25 hindernissen. Zo zijn er eenvoudige sprongen als een Steeple-heg, Picknick-tafel en Houtstapel maar ook moeilijkere opgaves als Waterpartijen, Bruggen, Heuvels op en af en zelfs een VW Kever als hindernis.

Toeschouwers

Voor toeschouwers is door het mooie open terrein prachtig zicht op de route en de hindernissen. "Het is een spectaculaire sport om te bekijken. Er zijn drie onderdelen (dressuur, cross country en springen, red.) dus het is een hele veelzijdige sport. De Cross Country is het mooiste om te kijken", zegt Noor Kuilboer, die tijdens de komende editie voor het eerst haar opwachting zal maken, maar als vrijwilliger al bekend is geraakt met de NHHT. "Je ziet het meerdaagse evenement ieder jaar groeien. Dat is heel mooi en dat moet ook."

Bijzonder
Voor Langedijkers is het een bijzonder evenement. "Omdat je er kan wandelen en tegelijk getuige bent van topsport. Het is dubbel genieten en men hoeft geen kenner te zijn om de kwaliteit te kunnen zien. Want het is niet zomaar iets waar de paarden overheen springen!", zegt Wim Schrama, de voorzitter van de organisatie. "Er worden topprestaties verricht in een mooi recreatieschap. Dichterbij komt het niet en bovendien is alles vrij toegankelijk. Vrijdag is het eerste onderdeel dressuur en op zondag is de finaledag met het derde onderdeel een Springparcours. Dit is ook zeker de moeite waard om te zien en ervaren."

Programma

De NHHT betekent gezelligheid voor de hele familie, want ook de kinderen zijn welkom. De paashaas komt langs en samen kunnen ze paaseieren zoeken in de wei. Wie het gouden ei vindt kan een ponyles winnen! Entree en parkeren is elke dag gratis.

Marsha Bakker
Meer berichten