Zwembad De Bever is weer klaar voor een heerlijk buitenbadseizoen!
Zwembad De Bever is weer klaar voor een heerlijk buitenbadseizoen! ((Foto: aangeleverd))

Zwembad De Bever gaat vijftigste seizoen in

SINT PANCRAS – Zwembad De Bever in Sint Pancras gaat zondag 28 april weer dagelijks open. Het bad dat in 1969 voor het eerst de deuren opende, zal dit jaar het vijftigste zwemseizoen ingaan. Dat wordt volop gevierd.

Er zijn inwoners van Sint Pancras die het zich nog zullen herinneren: zaterdag 19 april 1969 om half twee 's middags werd De Bever officieel geopend. Vijftig jaar later is het buitenzwembad nog steeds een zeer gewaardeerde ontmoetingsplek in het dorp; tijdens een tevredenheidsonderzoek over De Bever afgelopen februari, beoordeelden abonnementhouders het zwembad gemiddeld met een 8.8. Speciaal voor (oud-)medewerkers en bestuursleden zal er een reünie plaatsvinden, in aanwezigheid van Langedijker burgemeester Leontien Kompier. Maar ook de rest van het seizoen vinden er activiteiten plaats, die allemaal een feestelijk tintje zullen hebben. Zo wordt er op het terrein van het zwembad weer drie avonden lang een openluchttheaterstuk opgevoerd. Ook de Langedijker sportdagen worden dit seizoen georganiseerd, net als een heuse Kampeernacht. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een groot evenement voor iedereen, vol sport, lekker eten en feest.

De Bever wordt, net als het overdekte zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude en het openluchtzwembad Het Baafje in Heiloo, geëxploiteerd door Sport Servicepunt Langedijk. Deze organisatie maakt een stevige groei door, want sinds januari is ze ook de drijvende kracht achter Schagen Actief, de beheerder van sportfaciliteiten in de gemeente Schagen. Bezoekers van De Bever profiteren mee van die groei. Wie voor 1 mei een seizoensabonnement aanschaft, krijgt namelijk gratis toegang tot maar zes zwembaden: Het Baafje, De Bever, Duikerdel, overdekt zwembad De Wiel in Schagen en de buitenzwembaden De Veersloot en het Maarten van der Weijdenbad, respectievelijk in Dirkshorn en Warmenhuizen.

Sport Servicepunt Langedijk wil daarmee abonnementhouders de mogelijkheid bieden om altijd te kunnen zwemmen, omdat er ook gebruik gemaakt kan worden van twee binnenbaden, of door een middagje zwemmen te combineren met een fietstochtje in de omgeving. In alle zwembaden worden gedurende het hele seizoen activiteiten georganiseerd.

Abonnement

Ook na 1 mei blijft een abonnement met toegang tot de zes zwembaden mogelijk, al komt daar wel een toeslag van 20 euro bovenop voor een gezinsabonnement en 5 euro voor een persoonlijk abonnement.

Een abonnement voor De Bever is te bestellen via zwembaddebever.nl. In het kader van het jubileum krijgt iedereen die een abonnement afsluit nog een extra verrassing.

Meer berichten