Er is veel gebeurd in vijftig jaar Zwem- en polovereniging De Reuring.
Er is veel gebeurd in vijftig jaar Zwem- en polovereniging De Reuring. ((Foto: aangeleverd))

De Reuring viert vijftigjarig bestaan

NOORD-SCHARWOUDE - En dat gaan we vieren. In het weekeinde van 14, 15 en 16 juni viert Zwem- en polovereniging De Reuring bestaat het vijftigjarig bestaan.

Kinderen van de kinderen van oud-leden

Er is veel gebeurd in die jaren: Eerst was er alleen een buitenbad, daarna ook klein binnenbad en nu wordt er alweer heel wat jaren gezwommen in zwembad Duikerdel. De vereniging heeft verschillende bestuurswisselingen overleefd, en heel veel prijzen gewonnen. De club heeft vele zwemmers en poloërs als lid gehad en tegenwoordig zwemmen de kinderen van de kinderen van oud-leden ook weer bij De Reuring.

Jubileumweekend

Voor de jeugd onder de 15 jaar wordt er in het jubileumweekend een speciaal programma gehouden, met waterspellen in en buiten het zwembad. Op zaterdag gaan de teams van de oudere jeugd en volwassenen op ludieke wijze met elkaar strijden. Hier zijn leden en oud-leden voor uitgenodigd. Na al die inspanning is er een barbecue gevolgd door een feestavond. De organisatie hoopt op een reünie-effect met een weekend waar vele herinneringen worden opgehaald en waarin nieuwe worden gemaakt. Als afsluiter op de zondagochtend komen de mensen van het eerste uur aan de beurt, met een kop koffie met gebak.

"Vijftig jaar is echt iets om bij stil te staan en daar hebben we vooral veel mensen bij nodig. Meld u aan en kom naar de feestavond op zaterdag, inloop vanaf 20.00 uur of de koffieronde op zondagochtend om 11.00 uur.", aldus de organisatie. Aanmelden en meer informatie via 50jaar@zpcdereuring.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten