(Foto: Nancy van der Leeden)

10 vragen aan Nancy van der Leeden

De vraag van Sylvia Muda: Waarom ben je een rijschool begonnen?

Het is een geweldige combinatie van werken met heel veel verschillende mensen, natuurlijk autorijden waar ik gek op ben, dit dan vervolgens op anderen overbrengen en ook nog eigen ondernemer zijn (zelf beleid maken, fouten maken, ervan leren en groeien), wat wil ik nog meer?

Wie bent u en wat doet u?

Mijn naam is Nancy van der Leeden-Rosenthal, ik ben 51 jaar, geboren in Den Haag. Samen met mijn man Marco hebben we 2 zoons, inmiddels ook een lieve langedijkse schoondochter en de mooiste kleindochter. We hebben sinds 5 jaar Autorijschool Langedijk waar we allebei werkzaam zijn. Voor ons is het belangrijkste om de leerlingen goed voor te bereiden om na het examen zelfstandig de weg op te gaan. En het liefste doen we dat met gezelligheid en plezier.

Van wie bent u dr ien?

Mijn ouders komen hier niet vandaan, dus wij zijn geen Langedijkers. Na het overlijden van mijn vader (26 jaar terug) is mijn moeder naar Langedijk gekomen, lekker in het dorp waar zij met mijn vader zou gaan wonen als hij de dienst zou verlaten (dichtbij familie). Een jaar later zijn Marco en ik gevolgd. Opgegroeid ben ik in Duitsland, waar mijn vader als militair gelegerd was, redelijk wat gezworven in mijn jeugd, nergens heel lang gewoond. Wortels heb ik hier niet, maar ik voel me verbonden met Langedijk, nooit eerder heb ik ergens zo lang gewoond, ik ga hier ook niet meer weg. Hier woon ik alweer 25 jaar, we hebben hier een huisje kunnen kopen, mijn kinderen wonen hier. Aan onze jongens kan straks wel gevraagd worden "van wie ben jij er ien", en dan hoop ik dat er mensen zijn die weten wie ik ben of was.

Wat heeft u met dit dorp?

Langedijk heeft mij een thuis gegeven, en vrienden. En deze vrienden had ik zeker weten nergens anders gevonden, dat zijn namelijk echte Langedijkers, mensen die op zoek zijn naar verbinding. En natuurlijk niet te vergeten, Langedijk gaf mij de naam voor de autorijschool.

De mooiste plek in Langedijk?

Ik vind Langedijk überhaupt een mooi dorp, het is fijn om hierheen te rijden en te weten dat je thuis bent.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Dat zijn er evengoed alweer heel wat, de jeugd van de kinderen, lekker buiten, fijne vrienden. Ons eigen huis, ons 25-jarig huwelijksfeest in de 'Rooie', das wel echt Langedijks, toch?

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Echt, dat zou ik niet weten. Het is altijd makkelijk oordelen, maar ik denk dat het een enorm lastige klus is. Ik zou in ieder geval niet willen ruilen. Ik vind het trouwens wel erg leuk dat we een vrouwelijke burgemeester hebben.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Je kunt beter spijt krijgen van de dingen die je doet, dan spijt krijgen omdat je ze niet doet! Dus zet je angst opzij en ga ervoor!

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Ik hoop dat Langedijk een dorp kan blijven, met eigen karakter.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Tim van Kleef, een jonge Langedijker ondernemer, hovenier. Met een enorme lach op zijn gezicht doet hij zijn werk, daar wordt je gewoon bloid van. Ik gun hem een podium op deze plek, zodat ook hij zichzelf verder bekend kan maken.

Wat zou u hem/haar willen vragen?

Hoe blijf je bij weer en wind en zo bloid?

Marsha Bakker
Meer berichten