Uit handen van burgemeester Kompier ontving het echtpaar felicitaties en de ingelijste huwelijksakte.
Uit handen van burgemeester Kompier ontving het echtpaar felicitaties en de ingelijste huwelijksakte. ((Foto: Vincent de Vries))

Het echtpaar Rutsen-Eriks 60 jaar getrouwd

ZUID-SCHARWOUDE - De heer H. Rutsen werd geboren op 27 september 1936 te Zuid-Scharwoude en mevrouw K.J. Rutsen-Eriks werd geboren op 26 februari 1938 te Zijpe. Zij trouwden op 9 april 1959 te Zijpe.

Het bruidspaar heeft elkaar tijdens dansen ontmoet in St Maartensvlotbrug, alwaar de bruid woonde. Hij ging eerst met een vriendin van haar, maar zij bleek de ware! De bruidegom fietste heel wat kilometers vanuit Zuid Scharwoude, je moet wat voor de liefde over hebben!

Ze hebben een zoon, twee kleindochters en één achterkleinzoon en hebben samen de hele wereld over gereisd. Verre reizen naar Nieuw Zeeland, en onlangs nog naar Curaçao, samen met hun kleindochter. Naast verre reizen hebben ze ook Nederland volop verkend, niks mis met ons eigen mooie land.

Het echtpaar woont al 59 jaar in een mooie originele woning in Zuid Scharwoude, met nog steeds drie buren die er al net zo lang wonen. Op de dag van hun 60-jarig jubileum was het huis prachtig versierd. Uit handen van burgemeester Kompier ontvingen ze de brief van de Commissaris van de Koningin met daarin de felicitaties van de koning en koningin. Daarnaast bracht ze een feestelijk boeket en de ingelijste huwelijksakte mee, namens het gemeentebestuur.

In restaurant de Burg werd het bruiloftsmaal genuttigd.

Marsha Bakker
Meer berichten