Bridgeclub Sint Pancras bestaat 25 jaar

SINT PANCRAS - Het is april 1994. Een groep enthousiaste bridgers actief bij diverse clubs uit de omgeving steken de koppen bij elkaar om Bridgeclub Sint Pancras op te richten.

Het bleek een schot in de roos te zijn. Er werd begonnen met vier lijnen van ieder 12 paren op de donderdagavond. Maar al snel bleek dat er meer mensen wilden bridgen dan dat er plaats was.

Een wachtlijst werd ingesteld en in het zevende jaar kwam er een tweede speelavond bij. De dinsdagavond. En nu nog steeds wordt er op twee avonden gespeeld, zij het nu met drie lijnen per avond. Maar met ruim 135 leden is de bridgeclub nog altijd springlevend, maar nieuwe bridgers zijn welkom.

Bridgen bij BC Sint Pancras '94 is vooral recreatief. Geen regionale of landelijke competitie. Uiteraard is er wel een onderlinge competitie met promotie en degradatie. Na ieder speelronde van zes avonden kan men promoveren of degraderen. De club kent diverse andere kampioenschappen zoals aan het einde van het seizoen de clubkampioenen en de winnaars van de slembokaal. De vaste clublocatie is Dorpshuis de Geist te Sint Pancras. De voormalige gymzaal wordt iedere dinsdag- en donderdagavond vol gezet met tafels en stoelen voor de bridgers. De competitie loopt van begin september tot en met april.

Wie interesse heeft om op één of beide avonden te bridgen, kan zich aanmelden bij secretaris_bcstpancras@hotmail.com.

Marsha Bakker
Meer berichten