Samen met nog drie zwemsters uit Alkmaar is Djanilla geselecteerd om mee te doen aan de prestigieuze International Children Games in Rusland.
Samen met nog drie zwemsters uit Alkmaar is Djanilla geselecteerd om mee te doen aan de prestigieuze International Children Games in Rusland. ((Foto: aangeleverd))

Zwemtalent uit Langedijk gaat naar Rusland

LANGEDIJK - Ambitie kan de 12-jarige Djanilla Brink uit Langedijk niet ontzegd worden. Vanaf haar negende jaar zwemt ze in wedstrijd verband bij zwemvereniging DAW uit Alkmaar.

Tijdens de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen heeft ze al vele limieten behaald, inclusief twee bronzen medailles voor haar prestaties op de 400 meter wisselslag.

Haar talenten zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is ze een van de talenten die kan profiteren van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Maar er is nog meer dat aangeeft dat ze op deze leeftijd al bijzondere prestaties levert.

Children Games

Samen met nog drie zwemsters uit Alkmaar is Djanilla geselecteerd om van 8 tot en met 14 juli mee te doen aan de prestigieuze International Children Games die in de stad Ufa in Rusland worden gehouden.

Trotse ouders

Haar ouders zijn dan ook super trots op hun dochter. "Het is echt een doorzettertje die er heel veel voor over heeft om haar doel te bereiken" aldus haar moeder. Wat Djanilla betreft is het deelnemen aan deze games een opstap naar haar droom om over enige tijd aan de Olympische Spelen voor Nederland te kunnen meedoen en zo in de voetsporen te kunnen treden van haar grote voorbeeld Ranomi Kromowidjojo.

Marsha Bakker
Meer berichten