Dorpshuis de Geist viert het 40-jarig bestaan op 10, 11 en 12 mei. Paul Beelen hoopt natuurlijk op een grote opkomst.
Dorpshuis de Geist viert het 40-jarig bestaan op 10, 11 en 12 mei. Paul Beelen hoopt natuurlijk op een grote opkomst. ((Foto: Vincent de Vries))

Dorpshuis De Geist viert jubileum

SINT PANCRAS – Dorpshuis de Geist, al jaren de locatie waar de inwoners van Sint Pancras bij elkaar komen, viert feest. In het weekend van 10, 11 en 12 mei bestaat De Geist veertig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Drie dagen lang verschillende activiteiten, zoals Peter Faber met zijn One Man Show en het muzikale hoogtepunt op zaterdag 11 mei door de bekende band Flair.

Paul Beelen, secretaris, kijkt met veel trots naar het feestelijke jubileumprogramma. ''We hopen natuurlijk op een grote opkomst. We organiseren het jubileumfeest voor alle dorpsbewoners van Sint Pancras, maar ook voor alle gebruikers van het dorpshuis en natuurlijk alle betrokkenen en vrijwilligers die dag en nacht voor de Geist klaar staan. Op dit moment hebben we 35 vrijwilligers en daar zijn we erg trots op.''

Peter Faber

Good old Peter Faber die met zijn One Man Show al in vele theaters in Nederland heeft gestaan, bijt op vrijdag 10 mei het spits af. ''Wij zijn er supertrots dat wij hem speciaal voor het Jubileumweekend hebben gestrikt om in de grote zaal van ons Dorpshuis te komen optreden.'' Aanvang 20.30 uur (zaal open om 19.30 uur) en de tickets, tien euro (voorverkoop) en twaalf euro (aan de deur) zijn verkrijgbaar aan de bar van de Geist of via het secretariaat@dorpshuis.nl.

Op zaterdagochtend 11 mei staat er een historische wandeling op het programma, inclusief lunch. Paul Beelen: ''Deze activiteit is populair met achtenveertig deelnemers en is uitverkocht. Er bestaat zelfs een wachtlijst. De wandeling wordt verzorgd door de gidsen van de Historische Vereniging van Sint Pancras.'' Verder op zaterdag een Improvisatie Theater van de Papaver4kids. Voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Entree zowel voor de kids als volwassenen zeven euro. Aanvang 13.00 tot 14.00 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de bar van de Geist of via secretariaat@dorpshuisdegeist.nl.

Ook op zaterdag: de Djembeeworkshop. Belangstellenden die graag op Afrikaanse trommels muziek willen maken zijn om 15.00 uur van harte welkom. De workshop duurt 2 keer 45 minuten en kost tien euro per persoon. Opgeven via secretariaat@dorpshuisdegeist.nl. 's Avonds is het de beurt aan de band Flair. In de grote zaal, aanvang 20.00 uur en de entree is gratis!

Dorpsbarbecue

Op de laatste feestdag, zondag 12 mei, is er binnen een hobbymarkt en buiten een kofferbakmarkt van 10.00 tot 16.00 uur. Maar liefst 60 lokale hobbyisten tonen hun hobby aan het publiek.

Vanaf 16.00 uur staat de dorpsbarbecue op het programma. Gezellig met familie, vrienden en buren meedoen. Kaarten van tien euro verkrijgbaar aan de bar van de Geist.

Marsha Bakker
Meer berichten