Het team van zwembad De bever is weer klaar voor een lange hete zomer!
Het team van zwembad De bever is weer klaar voor een lange hete zomer! ((Foto: aangeleverd))

Zwembad De Bever weer open!

SINT PANCRAS - De Bever is weer open! Zondag werd het buitenbad officieel geopend met een heleboel leuke activiteiten. Het weer viel niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken voor de vele kinderen die toch op het openingsfeest af waren gekomen.

Dit jaar bestaat het zwembad vijftig jaar en het jubileum wordt groots gevierd. Petra Kaan van De Bever: "Ondanks het minder goede weer hebben we er toch een feestje van gemaakt! De eerste mensen hebben alweer heerlijk gezwommen, de kinderen gingen gierend van de glijbaan en er werd fanatiek meegedaan aan de peddelrace. Op het plein was er ook nog heel veel te doen: een fotobooth, eendjes vangen, snoephappen, schminken, speurtocht, schatzoeken en meer! Kortom: een topdag vol gezelligheid!"

Programma

Naast de zwemdagen - waar er hopelijk vele van zullen zijn - staan er ook diverse andere activiteiten op de agenda van De Bever. Zo wordt op 15 mei het bakspektakel Heel Pancras Bakt gehouden, waarbij iedereen zijn baksels mag laten beoordelen door een vakjury. De Theatergroep treedt op met 'Don Juan', de Langedijker Sportdag in samenwerking met leerlingen van het Jan Arentsz komt er nog aan en worden ook moeder- en vaderdag op speciale wijze gevierd. Als afsluiting vindt natuurlijk weer het traditionele hondenzwemmen plaats. "Maar zo ver is het nog lang niet. In de tussentijd hopen we op een lange hete zomer vol zwembaddagen! Vorig jaar hadden we 58.000 bezoekers in vier maanden tijd, dit jaar hoopt het zwembad daar weer bij in de buurt te komen."

Meer informatie op www.zwembaddebever.nl of op de Facebookpagina Zwembaddebever!

Marsha Bakker
Meer berichten