vlnr: Lieke Kos, Kiki Bing, Jezz van Wolfswinkel, Lindie Hoedjes, Luna de Jongh, Roselin Bruin,Elvie Doorn en vooraan Robin Beers en Yasmine ten Bruggecate.
vlnr: Lieke Kos, Kiki Bing, Jezz van Wolfswinkel, Lindie Hoedjes, Luna de Jongh, Roselin Bruin,Elvie Doorn en vooraan Robin Beers en Yasmine ten Bruggecate. ((Foto: aangeleverd))

DTS meiden doen het: finale KNVB beker

OUDKARSPEL - De meiden onder 9 jaar van DTS is een team dat al drie jaar met veel plezier met elkaar voetbalt. Maar hoe goed is dit talentvolle meidenteam van DTS nu eigenlijk?

Dit seizoen is wel duidelijk geworden dat ze met vlag en wimpel boven de rest van de teams in de regio uitsteken. De laatste nederlaag dateert van vorig jaar mei. Daarna is echt alles en iedereen met dubbele cijfers om de oren geslagen en lijkt er geen maat op deze toppers meer te staan.

Fluitend doorlopen

Voor de winterstop werden er ook poulewedstrijden om de KNVB-beker gespeeld en ook hierin ging het de dames makkelijk af. De poulefase werd fluitend doorlopen. En voordat er iemand erg in had zaten de DTS meiden bij de laatste 16. Van Nederland wel te verstaan!

Knetterend duel

In december werd de 1/8 finale gespeeld tegen de Beemster. Ook hier was het klasseverschil duidelijk. De toptalenten van DTS wonnen met maar liefst 15-0! En toen zaten de meiden bij de laatste 8... Kijkend naar het rijtje tegenstanders leek het nu echt serieus te gaan worden. Er was geloot en de volgende tegenstander was Purmerend. Na een knetterend duel was ook hier de winst voor DTS. Met 6-1 winst voor DTS werd de halve finale bereikt. Maar de meiden wilden uiteraard meer.

Gretigheid spat er vanaf

De gretigheid spatte er vanaf sinds het bekend worden van de datum van de halve finale. De loting was wederom gunstig door een thuiswedstrijd te loten. Ditmaal tegen Houten. Afgelopen 4 mei was het zo ver: de halve finale. Met veel publiek van beide teams werd de strijd aangegaan. Ook deze partij was superspannend. DTS kwam tot twee keer toe op achterstand maar vocht zich telkens geweldig terug. In de laatste seconden voor rust scoorde DTS zelfs de 4-2 en ging zo met een comfortabele voorsprong de rust in. Maar het was nog niet gedaan. Houten vocht voor wat het waard was maar het lukte ze niet door de goede verdediging van DTS te komen. De meiden van DTS profiteerden van de ruimte die Houten nu zelf gaf. Met schitterend voetbal wisten ze nog twee keer te scoren en zo op 6-2 te komen. Met nog vijf minuten te spelen kon dit niet meer fout gaan. En dat ging het ook niet. Houten wist nog wel tot 6-4 terug te komen maar het was te kort.

Op naar de finale!

En dan nu op naar de finale! Op 1 juni reizen ze samen met veel supporters per touringcar af naar Uithoorn waar deze gespeeld gaat worden tegen DESTO uit Utrecht. Wat de uitkomst van de finale ook wordt: de finale spelen is de bekroning van een ongelooflijk seizoen van goed voetbal waarin alles gewonnen werd. Met schitterend voetbal en vooral heel veel plezier!

De coaches, ouders en DTS zijn sowieso enorm trots.

Marsha Bakker
Meer berichten