De 10 vragen aan Peter de Nijs

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Peter de Nijs, 66 jaar en gepensioneerd, al zou je dat niet zeggen , gezien mijn vele vrijwillige activiteiten.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader was Piet de Nijs, zuurkoolfabrikant en groentehandelaar en mijn moeder was Corrie Sneekes ook uit een familie van groente handelaren.

Wat heeft u met dit dorp?

Langedijk is mijn lust en mijn leven.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Kortgezegd is alles mooi. Ik zou niet weten wat niet mooi is in onze dorpen of je nu woont in Oudkarspel of Sint Pancras; alle dorpen hebben hun mooie plekken en charmes.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Natuurlijk de Zuidscharwouder kermis/ de vriendelijkheid alhier/ de gemoedelijkheid/ het gedagzeggen tegen elkaar/ ff een praatje maken.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Het verder verfraaien van de dorpen, zoals Havenplein, het stimuleren en het in stand houden van de musea (In korte tijd waren er twee mooie musea gesloten), bloemperken aanleggen, de doorvaarbaarheid verder stimuleren, welkomstborden, bevorderen toerisme en stimuleren van organisaties die leuke evenementen willen organiseren.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Dat ik me in zou moeten gaan zetten voor het bevorderen van het toerisme in Langedijk. En dat ik zou moeten werken in de horeca en een eigen bedrijf in de horeca starten.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat Langedijk bij de aanstaande fusie zijn eigen identiteit blijft behouden.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Raon Witte of iemand uit het Beddenrace comité. Ik ben blij dat deze organisatie na 40 jaar dankzij deze (jonge) mensen deze mooie traditie voortzet en hopelijk dat nog lang doet.

Wat zou u hem/haar willen vragen?

Beseffen jullie hoe belangrijk jullie zijn, en dat jullie een stimulans zijn voor vele (jonge) mensen, om deze mooie Langedijker tradities in stand te houden?

Marsha Bakker
Meer berichten