Het was een bijzondere week voor Team Groot 2.0, dat afreisde naar de Alpe d'Huez om de Alpe d'HuZes te beklimmen.
Het was een bijzondere week voor Team Groot 2.0, dat afreisde naar de Alpe d'Huez om de Alpe d'HuZes te beklimmen. ((Foto: aangeleverd))

Grootse ervaring op de Alpe d'HuZes

LANGEDIJK - Het was een bijzondere week voor Team Groot 2.0, dat afreisde naar de Alpe d'Huez om de berg te beklimmen voor het KWF.

Carolien Visser-Groot vertelt: "Op de Alpe d'Huez worden mensen herdacht die ons zijn ontvallen, waaronder mijn vader, Rein Groot. Hij was jarenlang motorvrijwilliger tijdens de Alpe d'HuZes. Wat zal hij trots zijn op onze resultaten."Het team heeft 40.000 euro bij elkaar opgehaald, maar dit ging niet vanzelf. "Met ons team, bestaande uit elf personen, hebben wij veel acties ondernomen om geld op te halen." Maar dan nog bleef de uitdaging staan om zo vaak mogelijk die 'verdomde' berg te beklimmen. "De Alpe d'Huez heeft 21 bochten, is 13 kilometer lang, gemiddelde stijgingspercentage is 10%, je klimt van 722 meter naar 1860 meter. Het is allemaal niet niks. Maar we zeuren niet, want wij kunnen dat. Al is het maar één keer die berg omhoog. Er zijn genoeg mensen die dit niet kunnen omdat ze ziek zijn. Wij hebben het één dag zwaar, maar de mensen die ziek zijn hebben het 365 dagen per jaar zwaar."

Op 6 juni is het zover. "Om 02.30 uur gaat de wekker. De spanning in de groep is goed aanwezig. Tijd om klaar te maken voor de eerste afdaling. Om 04.30 uur wordt het startschot gelost in het dorp, Bourg d'Oisans, aan de voet van de Alpe d'Huez. Tot 20.00 uur hebben we de tijd om zo vaak mogelijk de berg te beklimmen. In de ochtend veel mist en de afdalingen waren koud, het is zwaar. Maar in de middag staan de vrijwilligers weer klaar met zonnebrand, het is warm. Om 20.00 uur is de finish bovenop de berg. Wat een dag. Een dag vol emoties, zweetdruppels, piepende remmen, veel eten en drinken, muziek, aanmoedigingen, veel hoogtemeters, gezelligheid en ga zo maar door."

Uiteindelijk heeft Team Groot 2.0 prachtige prestaties neergezet op de berg: Lex Jongewaard is twee keer omhoog geweest, Ron Bart vier keer, Remko Abbes vier keer, Choon Muda drie, Jeroen van Aken drie, Alex Bruijnzeel zes, Maurice Bulsing zes en Carolien zelf ook maar liefst zes keer! Dorien Groot heeft drie keer de berg op gewandeld. "Het totale bedrag van de Alpe d'HuZes is bijna 12 miljoen euro! Hier hebben wij een mooi aandeel in gehad. Via deze weg wil ik alle mensen die ons team hebben gesponsord en gesteund bedanken! En ook mijn team, voor dit fantastische resultaat en de bijzondere week."

Marsha Bakker
Meer berichten