Deze keer wordt een gedeelte van het Eerstelingenpad gevolgd.
Deze keer wordt een gedeelte van het Eerstelingenpad gevolgd. ((Foto: aangeleverd))

Dorpswandeling Eerstelingenpad en fietstocht

LANGEDIJK - De gidsen van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk hebben weer een prachtige dorpswandeling uitgezet. Deze keer wordt een gedeelte van het Eerstelingenpad gevolgd. Via de Dorpsstraat met al die historische panden, prachtige NH Kerk en spannende doorkijkjes komt u aan het begin van dit historische pad.

De sluis die de waterverbinding vormt vanuit Langedijk naar de rest van Nederland is een belangrijk ijkpunt in de historie van Langedijk. Ook ziet u het historische- en prachtige landschapsreservaat Oosterdel met z'n 250 eilanden waar biologische tuinbouw wordt toegepast. De cliënten van zorgtuinderij Oosterheem zijn hier dagelijks in de weer, maar er zijn ook veel hobbytuinders aan de gang, bijvoorbeeld om de bekende eerstelingen te verbouwen waar het pad zijn naam aan ontleed. In de verte ziet u de monumentale watermolen (Molen D) die nog steeds functioneert en die u vervolgens van dichtbij kunt bewonderen. Het gebied is in beheer bij de Stichting Veldzorg Oosterdel.

De kosteloze wandeling is op 17 juli en de start is bij Museum BroekerVeiling om 19.00 uur en wordt u aangeboden door de gidsen van Stichting Toeristische Promotie Langedijk. Goed schoeisel en beenbescherming wordt in verband met het lange gras aangeraden.

Fietstocht

De Fietstocht gaat door de dorpen van Langedijk en is geschikt voor alle soorten fietsen. Onderweg is er een pauze voor een drankje en u kunt er op rekenen dat u veel meer te weten komt over de historie van Langedijk. De start is woensdag 17 juli om 13.00 uur tegenover Droompark Molengroet in het Geestmerambacht en is - net als de wandeltocht - kosteloos.

Marsha Bakker
Meer berichten