Ontbijt u mee met Aaldert?
Ontbijt u mee met Aaldert? ((Foto: Vincentdevriesfoto.nl))

Ontbijten met Aaldert

LANGEDIJK - Bij Ontbijten met Aaldert gaat journalist en theoloog Aaldert van Soest (1983) met een aantal gasten in gesprek over verschillende thema's. Deze thema's zijn pittig, en nodigen uit tot discussie, of minimaal tot stof tot nadenken.

'Ik fungeer als een soort talkshowhost'

De eerste editie van Ontbijten met Aaldert vindt plaats in oktober, in het restaurant van museum BroekerVeiling. Samen met een groep mensen uit de Trefpuntkerk in Broek op Langedijk waar zijn vrouw predikant is, is Aaldert druk bezig met de voorbereidingen. "Wat ik voor mij zie is een zaal vol mensen waarin ik fungeer als een soort talkshowhost. Ik doe het voorwoord, stel de gasten voor en zal de gesprekken leiden. Maar verder reken ik op veel input vanuit de sprekers en vanuit de zaal. Bovenal zullen we in een ontspannen sfeer met elkaar in gesprek gaan over grote levensvragen."

Perfecte prestatie

Deze kunnen best emoties oproepen. "De onderwerpen die we tot nu toe op de agenda hebben zijn 'De perfecte prestatie' over prestatiedruk en burn-out, soms zelfs al bij kinderen en jongeren, 'De perfecte dood', onder andere over levensbeëindiging, en 'Het perfecte kind'.

Het ontbijt op zaterdagochtend is volgens Aaldert het ideale tijdstip om deze bijeenkomsten te houden. "Mensen zijn nog fris, hebben 's ochtends meestal nog wel tijd en kunnen daarna geïnspireerd de dag in! Het doel is mensen stof tot nadenken te geven, maar ook begrip en medeleven. Er zullen ongetwijfeld veel ervaringsdeskundigen aanwezig zijn in de zaal. Juist hen nodigen we uit tot het doen van hun verhaal, of het uiten van hun mening. Bij dit ontbijt voelt iedereen zich welkom, wordt je geest geprikkeld en doe je ideeën op."

Niet gelovig

Om aanwezig te zijn bij Ontbijten met Aaldert hoeft u niet gelovig te zijn. "Het wordt georganiseerd vanuit de Trefpuntkerk en het bespreken van grote thema's behoort tot de core business van de kerk. Maar ook niet-kerkleden zijn bezig met levensvragen. Daarom organiseren wij deze ochtenden voor iedereen in de BroekerVeiling. De levensbeschouwelijke achtergrond van de gesprekspartners is divers. Wij leggen absoluut geen mening op, er is geen goed of slecht in deze gesprekken. Wel gaan we ervan uit dat iedereen elkaars mening respecteert."

Voor € 8,- kunt u deelnemen aan Ontbijten met Aaldert, aanmelden kan op www.ontbijtenmet.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten