De cantate wordt gezongen door Caroline Stam en begeleid door een klein orkest van strijkers en blazers.
De cantate wordt gezongen door Caroline Stam en begeleid door een klein orkest van strijkers en blazers. (aangeleverd)

Bachcantate in de Kooger kerk

ZUID-SCHARWOUDE - Ook in de zomermaanden gaan de diensten in de Kooger kerk in Zuid-Scharwoude rondom de cantates van Bach gewoon door.

Het koor Collegium Vocale Camerata heeft even vakantie, maar dirigent Gerard Leegwater is zondag 21 juli op zijn post en dirigeert de solo cantate Ich bin vergnügt mit meinem Glücke. De cantate wordt gezongen door Caroline Stam en begeleid door een klein orkest van strijkers en blazers.

Caroline Stam studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Erna Spoorenberg en Margreet Honig. Zij behaalde zowel het diploma Uitvoerend Musicus als Docerend Musicus (cum laude). Caroline concerteerde in vele Europese landen en won de eerste prijs voor sopraan op de Grimsby International Competition for Singers te Grimsby, Groot-Brittannië, en de eerste prijs voor de vertolking van het Franse Lied.

De cantate heeft als thema dankbaarheid. Met het wegvallen van religie en het besef van een god, lijkt ook de dankbaarheid, voor al het goede dat ons toevalt in het leven, te verdwijnen. Het wordt dan al gauw iets vanzelfsprekends of iets waarop we menen recht te hebben. Toch is het de moiete waard om te proberen bewust dankbaarheid een plek te geven in je leven, want wie leeft vanuit dankbaarheid is milder in zijn of haar oordeel, ruimhartiger en vrijgeviger naar anderen toe. En dat maakt de wereld een stukje mooier.

Bert Rootmensen bespeelt het grote van Dam orgel en Bart Santema houdt een korte overweging. De dienst begint om 11.30 uur.

Marsha Bakker
Meer berichten