Henk Westerink gaat Horizon Zorgcentrum verlaten. Hij wordt opgevolgd door Ingeborg Korthals-de Bos.
Henk Westerink gaat Horizon Zorgcentrum verlaten. Hij wordt opgevolgd door Ingeborg Korthals-de Bos. ((Foto: aangeleverd))

Horizon Zorgcentrum benoemt nieuwe directeur

LANGEDIJK - Directeur Henk Westerink van Horizon Zorgcentrum gaat per 28 augustus met pensioen.

Westerink is sinds 15 november 2006 werkzaam bij Horizon Zorgcentrum. Hij draagt het directeurschap over aan Ingeborg Korthals-de Bos.

Benoeming Ingeborg Korthals-de Bos

Ingeborg Korthals-de Bos heeft een rijke achtergrond in de ouderzorg. Met haar laatste functie als Manager Zorgbeleid en Kwaliteit bij Amaris Zorggroep, heeft zij een brede deskundigheid ontwikkeld in zorginhoudelijke onderwerpen, waaronder dementiezorg, palliatieve zorg en medicatieveiligheid. Korthals-de Bos: "Ik ben gedreven om Horizon Zorgcentrum naar een volgende fase te begeleiden en voort te bouwen op wat Henk heeft gerealiseerd in de afgelopen jaren."

Afscheid Henk Westerink

Henk Westerink heeft de afgelopen 12 jaar veel betekend voor de modernisering, verduurzaming en uitbreiding van Horizon Zorgcentrum. Mensen met dementie kunnen nu ook professionele zorg krijgen in Horizon. Daarnaast heeft Westerink zich ingezet om het toenemende tekort aan seniorenwoningen in gemeente Langedijk onder de aandacht te brengen. Uit onderzoek van Mondria Advies blijkt dat er in 2030 een tekort zal zijn van 241 zware zorgplaatsen en 1.100 extramurale zorgwoningen. Westerink: "Om dit tekort te bestrijden werken wij momenteel aan twee nieuwbouwplannen voor seniorenwoningen. Er komen nieuwe appartementen bij Winkelcentrum Broekerveiling en wij zijn een Integraal Kind- en Ouderencentrum (IKOC) aan het ontwikkelen. Dit is een nieuw concept waarbij kinderen en ouderen samen leren en leven. Het centrum zal bestaan uit een basisschool, kinderopvang en seniorenwoningen."

Westerink is blij met de benoeming van Korthals-de Bos als zijn opvolger. "Ik kijk met tevredenheid terug op de afgelopen jaren. Horizon heeft zich ontwikkeld tot modern en professioneel zorgcentrum. Ik heb vertrouwen in Ingeborg en haar ervaring om Horizon nog verder te ontwikkelen en uit te breiden."

Afscheidsreceptie

U bent van harte welkom op de afscheidsreceptie van Henk Westerink. Deze vindt plaats op maandag 26 augustus van 15.00 tot 17.00 uur in Horizon Zorgcentrum.

Marsha Bakker
Meer berichten