De 10 vragen aan Frank Bijvoet

De vraag van Wouter van Assendelft: Hoe kijk jij aan tegen de veranderingen die gaan plaatsvinden op de Broekerwerf?

Ik heb het grootste deel van mijn jeugd hier met erg veel plezier doorgebracht. Hutten gebouwd, feesten achter in het bos bij buurman Joop Stins en hard en veel gewerkt met collega's die samenwerkte als een grote familie op de werf van mijn ouders. Persoonlijk ben ik voor de ontwikkeling en tegelijk vind ik het erg jammer dat er weer een stukje cultuur verdwijnt uit ons dorp.

Wie bent u en wat doet u?

Mijn naam is Frank Bijvoet vader van drie prachtige kinderen en bedrijfscoach voor ZZP'ers en MKBérs die hulp nodig hebben om zichzelf en hun bedrijf en/of product zo in de markt te zetten dat ze klanten hebben die bij hun passen en goed kunnen leven van de inkomsten.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben de oudste zoon van Sam en Elly Bijvoet

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben in 1989 komen wonen op de Broekerwerf en ging als knul van 11 nog 1 jaar naar de Mariaschool. Jaren lang heb ik met veel plezier Handbal gespeeld bij Lacom en dansles bij Biersteker. Daar heb ik veel vrienden leren kennen en een geweldige jeugd gehad. Ook mijn kinderen groeien nu weer op in Langedijk. Als het even kan doe ik graag wat terug voor het dorp en de maatschappij. Op dit moment zet ik me vooral in voor Team Langedijk, samen tegen kanker en ben daar voorzitter.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

De prachtige vaarroutes rond de Noorderplas via de Achterburggracht vind ik erg mooi, maar het mooiste plekje vind ik de Sluiskade.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Voor mij staan de feesten met de Brinkies, Leads en Bikkelcrew achter op de werf bij mijn ouders met stip op 1.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Een brug slaan in communicatie tussen de bedrijven, particulieren, verenigingen aan de ene kant en de gemeente aan de andere kant. Ik verwacht dat de leefbaarheid binnen Langedijk dat sterk ten goede zou komen

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Doe zoveel mogelijk activiteiten die je meer energie opleveren dat dat ze je kosten. Dat is ook een van de kernwaarde waar ik op stuur als bedrijfscoach.

Uw toekomstwens voor Langedijk?

Een prettige leefomgeving waar alle inwoners met plezier en wederzijds respect kunnen ontwikkelen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Ton Horseling. Ton is een ras Langedijker met zijn hart op de juist plaats.

Wat wilt u hem vragen?

Als grondlegger van Team Langedijk heb jij ook mede de Langedijkerrun op de kaart gezet. Wat verwacht jij de komende jaren van dit evenement en wanneer is het wat jou betreft een succesvol evenement?

Marsha Bakker
Meer berichten