Zo voelt finishen tijdens Beddenrace Langedijk!
Zo voelt finishen tijdens Beddenrace Langedijk! ((Foto: Remon Stroomer))

Jubileumeditie Beddenrace Langedijk

LANGEDIJK - In 1980 tijdens Negen Eeuwen Langedijk werd voor het eerst Beddenrace Langedijk georganiseerd. Wegens het grote succes werd besloten om dit vaker te organiseren. En ook dit jaar vindt Beddenrace Langedijk weer traditiegetrouw op de laatste zaterdag van augustus plaats. Zaterdag 31 augustus viert Beddenrace Langedijk het veertig jarig jubileum.

De Speelweide in Noord-Scharwoude is weer de vertrouwde locatie waar gaat gebeuren. Het concept blijft in de basis bestaan. Startschot om 19:00 uur, beddenracen door de bekende straten, kermis, live muziek en heel veel gezelligheid waar men veel (oud) bekenden zal zien.

Gezelligheid

Ook dit jaar versieren bewoners aan het parcours weer de tuinen en zorgen zij voor gezelligheid. De organisatie zal net als andere jaren de overkapping op de Speelweide en de finishstraat weer mooi aankleden.

Rabobank Kids Races

Het evenement trapt af met de Rabobank Kids Races. De races bestaan uit een Steprace (geen space scooters) en een 3-Of-4-Bandenrace. Voorheen waren dit de skelter- en zeepkistenrace. Kinderen kunnen gratis meedoen en krijgen na de finish allemaal een medaille en een tasje vol lekkers. Dit laatste wordt verzorgd door DEEN Broek op Langedijk. De snelste en meest ludieke deelnemers krijgen een extra prijs.

De beddenrace bestaat uit vijf categorieën; Heren, Dames, Gemengd, Jeugd en Ludiek. Ook dit jaar staan er weer veel oud-winnaars aan de start. Bij de Heren zal Koen de Waard de titel verdedigen met zijn nieuwe maat Jeroen Munster.

Zij worden onder anderen uitgedaagd door oud-winnaars Dennis ten Bruggencate en Evert Veldman welke na enkele jaren hun rentree maken. Bij Gemengd verdedigen Rob van der Leek en Imke Glas de titel, maar krijgen sterke concurrentie van onder anderen oud-winnaars bij Dames en Heren; Merlijn de Graaf en Rik Molenaar. Bij de Dames zullen er nieuwe winnaressen op het schavot komen te staan. Spanning gegarandeerd.

Zuurkoolfestijn

Vorig jaar werd voor het eerst het Zuurkoolfestijn georganiseerd. Voor de race kan men om 18:00 uur onder het genot van live muziek, genieten van één van de eerste vaatjes zomerzuurkool. De eerste verse zomerzuurkool kenmerkt zich door zijn zachte smaak. Reserveren kan nu al via De Burg (0226 – 321 321). Een portie zuurkool met of zonder worst kost slechts € 6,50.

Wijzigingen programma

Het programma is ten opzichte van vorig jaar aangepast waardoor de Rabobank Kids Races, Het Zuurkoolfestijn en Beddenrace beter op elkaar aansluiten. De Steprace begint een uurtje later om 16:30 uur en de 3-Of-4-Bandenrace om 17:10 uur. Het Zuurkoolfestijn start om 18:00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.SportEventsLangedijk.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten