Wint jouw team dit jaar De Gouden Banaan?
Wint jouw team dit jaar De Gouden Banaan? ((Foto: DVV))

Langedijker Kampioenschap Apenkooien

NOORD-SCHARWOUDE - Het is weer zo ver: het Langedijker Kampioenschap Apenkooi van gymvereniging DVV! Voor de zevende maal wordt dit kampioenschap georganiseerd, in het kader van het 100 jarig bestaan van de club.

Wat enkele jaren geleden begon als een leuk extraatje voor de kinderen in Langedijk begint al een echte traditie te worden. Het initiatief van D.V.V. is inmiddels ook overgenomen door andere verenigingen elders in de provincie. Niet verwonderlijk want het spel speelt in op de belangstelling van kinderen voor sporten als Free-running en trampoline springen.

Sporthal Geestmerambacht zal zaterdag 12 oktober weer worden omgetoverd tot de grootste Apenkooi die je ooit hebt gezien met veel spectaculaire hindernissen. Ook dit jaar kunnen ook deelnemers van het Voortgezet Onderwijs zich weer inschrijven.

Teams of individueel

Iedereen kan zich aanmelden. Als je een team van 3 of 4 deelnemers hebt gevonden geef je je als team op. Als je geen team hebt maar je wil wel graag meedoen geef je je op en dan maakt de organisatie een team voor je. Dit geldt ook voor tweetallen. Het wedstrijdgedeelte zal bestaan uit twee apenkooispelen. Bij het eerste spel moet je met je team proberen zoveel mogelijk punten te scoren door andere kinderen te tikken. Bij het andere spel moet je proberen zo lang mogelijk in het veld te blijven zonder dat je door de Supertikker gepakt wordt. Het winnende team gaat naar huis met De Gouden Banaan.

Apenkooien?

Voor degene die het nog niet weten bij het Apenkooispel wordt er zoveel mogelijk materiaal op strategische plaatsen in de zaal neergezet zodat je van het ene object naar het andere kan klimmen of springen. Voor de meeste kinderen tot 20 jaar (en soms nog ouder) het hoogtepunt van de gymles op school. De zaal verandert als het ware in een groot oerwoud. Als je daar nog 'jagers' (tikkers) en flink wat handige 'apen' (spelers) aan toevoegt ontstaat er een fantastisch spel, want de grond aanraken is niet toegestaan.

Aanmelden

Als je interesse hebt om mee te doen (zowel individueel als team) aan dit nieuwe fenomeen of meer wilt weten kun je terecht op: www.dvvlangedijk.nl. Hier is ook meer informatie te verkrijgen. Inschrijven kan tot en met 1 oktober.

Marsha Bakker
Meer berichten