Mede vanwege het 50 jarig bestaan van de club was een clinic georganiseerd voor de waterpoloërs.
Mede vanwege het 50 jarig bestaan van de club was een clinic georganiseerd voor de waterpoloërs. (foto: ZPC De Reuring)

De Reuring volop in beweging

LANGEDIJK - Zwem- en polovereniging ZPC de Reuring is het seizoen gestart met twee leuke weekenden. Op 1 september was, mede vanwege het 50 jarig bestaan van de club, een clinic georganiseerd voor de waterpoloërs.

Deze werd gegeven door Mick van den Bree, eredivisie topspeler en in 2017 topscoorder van het Nederlands team, in het bijzijn van Ted Huijsmans, keeper van het nationale team en AZC Moscow. Het eerste uur van de middag was voor de jongste spelers van de vereniging. Op een leuke manier werden diverse technieken onder de loep genomen en is het uithoudingsvermogen en de balbeheersing aardig getest. Vervolgens hebben de senioren dames en heren anderhalf uur mogen leren van deze twee grote mannen. Ook zij hebben behoorlijk moeten zweten om te laten zien wat zij kunnen en hebben ook veel opgestoken.

G(ewoon) Zwemmen

Op 8 september is het G(ewoon) Zwemmen weer van start gegaan met een instuiftraining. Het uur voor mensen met een beperking. Buiten de leden welke vorig jaar al mee deden, waren er 4 nieuwe kinderen bij die ook wel eens wilden weten wat en hoe het er bij de Reuring aan toe ging. Een superleuk uur met veel spel en aandacht voor de deelnemers. Wij zijn er trots op dat we dit hebben opgepakt en zeker ook op de vrijwilligers die hieraan willen meewerken, aldus de organisatie. Niet alleen uit de directe omgeving, maar zelfs uit plaatsen als Krommenie en Purmerend komen de mensen. Dan moet je toch iets bieden… Wanneer er mensen denken, jammer dat ik dat gemist heb, kom gerust eens langs of vraag informatie bij gzwemmen@zpcdereuring.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten