Prosper Katatnde exposeert met zijn werk 'Lovers'.
Prosper Katatnde exposeert met zijn werk 'Lovers'. (Aangeleverd)

Laatste expositie in Beeldentuin Art of Africa

NOORD-SCHARWOUDE - Op zaterdag 28 september en zondag 29 september is alweer de laatste expositie van dit seizoen in Beeldentuin Art of Africa in Noord-Scharwoude.

Er zijn 700 handgemaakte stenen sculpturen te bewonderen met uiteenlopende thema's van diverse kunstenaars uit Zimbabwe. De beelden zijn winterhard en daardoor uitstekend geschikt voor de tuin, maar ook in huis creëert een fraai sculptuur sfeer. De beelden, die volledig met de hand zijn vervaardigd, worden direct bij de kunstenaar gekocht en krijgen hierdoor een persoonlijk verhaal. Het is bijna niet voor te stellen, dat van de harde marmerachtige stenen, zonder hulp van elektrisch handgereedschap, dergelijke fraaie beelden gemaakt worden.

Rond 1960 stond er een nieuwe generatie beeldhouwers op, die vanuit hun spirituele geloof stenen beelden zijn gaan maken. In Tengenenge, op het terrein van de inmiddels legendarische Thom Blomefield, een blanke tabakboer, ontstond een beweging waarin de Zimbabwanen hun creativiteit konden exposeren. In die 60 jaar ontwikkelde de beeldhouwkunst in Zimbabwe zich in een razend tempo. De spirituele beelden van toen, zijn zelden nog te vinden. Momenteel wordt meer en meer geprobeerd, strakke vormen en een spannend lijnenspel te creëren. De kunstenaar kan hierin zijn creativiteit, fantasie en emoties de vrije loop laten. Dit vertaalt zich in unieke abstracte en figuratieve sculpturen, die een breed publiek aanspreken.

Meer informatie vindt u op www.artofafrica.nl, Art of Africa Beeldentuin, Krommeakker 48 in Noord-Scharwoude, tel. 06- 26390331, info@artofafrica.nl. Geopend op: zaterdag 28 september en zondag 29 september, van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Marsha Bakker
Meer berichten