Het doel van Ontbijten met Aaldert is om op een ontspannen manier in gesprek te gaan over levensvragen.
Het doel van Ontbijten met Aaldert is om op een ontspannen manier in gesprek te gaan over levensvragen. ((Foto: vincentdevriesfoto.nl))

In gesprek met Aaldert over stress en prestatiedruk

LANGEDIJK - Bij Ontbijten met Aaldert gaat journalist en theoloog Aaldert van Soest (1983) met een aantal gasten in gesprek over verschillende thema's. Deze thema's zijn pittig, en nodigen uit tot discussie, of minimaal tot stof tot nadenken.

Ontbijten met Aaldert vindt plaats in het restaurant van museum BroekerVeiling. De eerste bijeenkomst is op 12 oktober en heeft als onderwerp: prestatiedruk. Er schuift een ervaringsdeskundige aan die zal vertellen over haar burn-out. Daarnaast gaat Aaldert in gesprek met Jan Alex Brandsma, vestigingsdirecteur van scholengemeenschap Jan Arentsz, en Tamara Kooijman-Balder. Met haar bedrijf JobAnalyse begeleidt zij onder meer werknemers die kampen met stress en burnout. "Aan de hand van testen onderzoek ik waar de oorzaak van de problemen ligt", vertelt ze.

In haar werk ziet Tamara Kooijman dagelijks de gevolgen van prestatiedruk. "Ik denk dat 85 procent van de werkenden dat ervaart. Niet alleen vanuit zichzelf, maar ook druk van de buitenwereld. De afgelopen jaren is dat alleen maar toegenomen."

Als stress overgaat in een burn-out, is dat eigenlijk altijd gerelateerd aan zowel werk als de privésituatie, ziet ze. "Stress op het werk kunnen mensen vaak nog wel goed handelen. Maar als daar ook privéproblemen bijkomen, ontstaat een burnout. Voor veel mensen is het lastig op tijd op de rem te trappen. Ze hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel of ze denken dat het vanzelf over gaat. Het is belangrijk dat je tussentijds reflecteert of je nog de juiste prioriteiten stelt."

Het doel van Ontbijten met Aaldert is om op een ontspannen manier in gesprek te gaan over levensvragen. Aaldert: 'We hebben interessante gasten en ik reken ook op veel interactie met de zaal.'

Voor € 8,- kunt u deelnemen aan Ontbijten met Aaldert. Inloop: 08.00 uur. Meer informatie en aanmelden: 06-53265929 of www.ontbijtenmet.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten