Foto: Marcel Steur / Mart de Vries

Theater De Binding strijdtoneel voor muziekverenigingen

ZUID-SCHARWOUDE - Elf verenigingen strijden om de winst van de 44e editie van het Westfriesland Muziek Festival (WFF). Theater De Binding is voor de deelnemende verenigingen vanaf 14.30 uur het strijdtoneel.

Het deskundige jurylid, Niels Marchal, heeft er veel zin in. Marchal: " Ik kijk er ontzettend naar uit om te beluisteren hoe elk orkest haar beste muzikale beentje voor gaat zetten. Ik wens alle deelnemers heel veel succes en bovenal veel plezier!" Nieuw in deze editie is de solistenprijs. Elke vereniging krijgt de mogelijkheid om een solist toe te voegen aan haar programma en de beste solist(e)(n) worden beloond.

Voorzitter Leo Bos: "We proberen als organisatie steeds te blijven vernieuwen. Een solistenprijs is een leuk extra element wat een hoop uitdaging biedt. Zowel voor een vereniging als de solist. Bovendien is het publiek altijd enthousiast."

De vereniging met het beste programma en spel gaat met de wisselbokaal naar huis. Als afsluiter van de dag treedt het NHJFO aan onder leiding van Lieuwe de Jong. Dit fanfareorkest bestaande uit de topmuzikanten van de toekomst, doet zonder mededinging mee. De vraag van het bestuur om als afsluiter op te treden, werd met veel plezier ontvangen door orkest en dirigent.

Westfriesland Muziek Festival, 26 oktober in Theater De Binding, Bosgroet 12. Toegang is gratis en parkeren is geen probleem.

Marsha Bakker
Meer berichten