Maureen Smit uit Sint Pancras schrijft jeugdboek

SINT PANCRAS - Op vrijdag 27 september is het nieuwe boek 'De jongen van de slagerij - Een oorlogsverhaal' van Maureen Smit verschenen. Dit jeugdboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Schoorl, 1942. De oorlog is in volle gang. De vader van de twaalfjarige Johan wordt opgepakt zonder dat hij weet waarom. Hij blijft achter met zijn moeder en zusje. Johans vriend Elias is van Joodse afkomst en moet met zijn familie noodgedwongen onderduiken. Als het onderduikadres wordt verraden, weet Elias te vluchten. Hij vraagt Johan om hulp. Johan is bereid te helpen, maar tegen welke prijs?
Heden. De dertienjarige Sam komt wekelijks bij haar opa. Ze weet dat hij nooit heeft gesproken over zijn oorlogsverleden. Nieuwsgierig als ze is, begint ze vragen te stellen. Stukje bij beetje begint opa te vertellen. Maar Sam heeft het gevoel dat hij iets achterhoudt. Dan komt ze erachter dat hij een geheim met zich meedraagt dat schokkender blijkt te zijn dan ze aanvankelijk dacht.

Over de auteur

Maureen Smit schrijft graag gedichten en korte verhalen, maar houdt deze veelal voor zichzelf. Totdat het idee ontstond een jeugdroman te schrijven over een onderwerp waar ze veel affiniteit mee heeft, de Tweede Wereldoorlog. Zo is 'De jongen van de slagerij' ontstaan, geïnspireerd op familieverhalen uit de oorlog. Maureen woont met haar gezin in Sint Pancras.

 

Marsha Bakker
Meer berichten