(Foto: aangeleverd)

Inzamelingsactie Voedselbank Langedijk

LANGEDIJK - In Nederland kennen wij 170 Voedselbanken, die samen zorgdragen voor het uitdelen van ongeveer 33.000 voedselpakketten per week. In Langedijk verstrekt de Voedselbank op dit moment wekelijks gemiddeld 70 voedselpakketten aan gezinnen in Langedijk.

Zij doen dit met ruim 30 vrijwilligers, die elke week in touw zijn om goed gevulde voedselpakketten klaar te maken en uit te delen.

Op 16 en 17 oktober vallen elk jaar respectievelijk Wereld Voedseldag en Wereld Armoededag. De Landelijke Week van de Voedselbanken is in deze week gepland. Voedselbank Langedijk organiseert daarom op zaterdag 12 oktober een inzamelingsdag, waarop de vrijwilligers tussen 09.00 en 16.00 uur in vier supermarkten te vinden zijn.

U krijgt in deze winkels bij de ingang een flyer uitgereikt met daarop producten die de Voedselbank graag zou willen ontvangen. Indien u mee wilt doen dan koopt u in de winkel iets van deze producten en levert u dit na de kassa bij de vrijwilligers in. Zij zorgen er vervolgens voor dat deze producten in de uit te reiken voedselpakketten terecht komt.

Voor Voedselbank Langedijk geldt dat wij gaan inzamelen in vier supermarkten, te weten DekaMarkt in Sint Pancras, Deen in Broek op Langedijk, Vomar in Oudkarspel en Albert Heijn XL in Heerhugowaard.

Douwe Egbertspunten

Ook zamelt de Voedselbank Langedijk Douwe Egbertspunten in. Voor de ingeleverde punten ontvangt men koffie. Dit wordt in de pakketten gedaan en uitgedeeld aan de klanten. Heeft u punten over, dan kunt u ze eveneens inleveren bij de vrijwilligers in voorgenoemde supermarkten.

Marsha Bakker
Meer berichten