De winnaars van de schrijfwedstrijd werden gefeliciteerd door Afra Beemsterboer en Marieke Neesen.
De winnaars van de schrijfwedstrijd werden gefeliciteerd door Afra Beemsterboer en Marieke Neesen. ((Foto: Marjolein Ansink))

Lustrum verhalen halen groot succes

SINT PANCRAS - Dorpshuis De Geist was afgelopen zaterdag het toneel voor het vijfde Verhalen Halen-festival.

Ooit op verschillende locaties begonnen waar een aantal Langedijker schrijvers hun verhalen vertelden, is Verhalen Halen uitgegroeid tot een vast onderdeel op de Langedijker kunstagenda. Het programma van dit jaar was zeer gevarieerd en liet zien hoeveel talentvolle en creatieve auteurs het dorp kent. Er waren tien heel verschillende optredens en het talrijk opgekomen publiek genoot enorm. Van gedichten, verhalen tot muzikale poëzie, er was van alles te zien. Het geheel werd ook nu weer op gezellige wijze door presentator Ron Wolters gepresenteerd en de muzikale omlijsting werd verzorgd door Eva Former en Maurice de Jong.

De winnaars van de wedstrijd voor jongeren kregen uit handen van Marieke Neesen een mooie prijs. Wouter van Mispelaar was degene die unaniem door de jury tot winnaar werd uitgeroepen. Zijn verhaal werd voorgelezen. Aris Bouwens ontbrak dit jaar helaas wegens ziekte, maar zijn bijdrage werd op uitstekende wijze in het Westfries verteld door vervanger Klaas Jan Bak.

Zoals voorgaande jaren was alles weer uitstekend georganiseerd en rond 22.30 uur werd dit vijfde Verhalen Halen-festival besloten. Volgend jaar komt er vast en zeker, wat de organisatoren Marieke Neesen en Afra Beemsterboer betreft, een zesde editie van Verhalen Halen!

Marsha Bakker
Meer berichten